X
 
 

Директорът на Google смята, че машините трябва да бъдат ограничени

1036 2
Директорът на Google смята, че машините трябва да бъдат ограничени
Снимка: Getty Images
Изпълнителният директор на Alphabet, която притежава гиганта Google, призова за режим на регулации на изкуствения интелект, пише Би Би Си.

В статия, написана за Financial Times Сундар Пичай обяснява, че въвеждането на регулации на изкуствения интелект е "прекалено важно, за да не бъде направено", като допълва, че подходът трябва да е внимателен.

Софийският университет ще прави специален проект за изкуствен интелект

Център за върхови научни постижения в областта на големите данни и изкуствения интелект ще прави Софийският университет. Проектът се на...

Според Пичай, за отделни сфери като самоуправляващите се автомобили и медицинското оборудване ще трябва да се изработят специални правила.

Миналата седмица Европейската комисия разкри, че обмисля 5-годишна забрана на технологиите за лицево разпознаване.

Пичай казва, че изкуственият интелект безспорно предоставя много възможности, но крие и много опасности, като злоупотребата с него - например изработването на т. нар. "дийпфейкове" (deepfakes) - компютърно генериран видеоклипове, често с извести личности, които са направени така, че да изглеждат достоверни.

Мария Аксенте, отговорник за изкуствения интелект в конгломерата "Прайсуотърхаус Купър", казва, че регулации наистина са необходими.

Изкуствен интелект ще дава модни съвети на Facebook потребителите

Фейсбук разработва технология с изкуствен интелект, която ще помага на потребителите да избират дрехи и стайлинг, съобщава Хайпбийст. П...

"Големият въпрос е как да бъде направено, без да убие иновациите в сектора. Как да бъде намерен баланса между предимствата, които ни дава изкуствения интелект и рисковете, които носи, особено с все по-голямото му навлизане в живота ни", заяви Аксенте.

Google формира свой борд за етика, който трябваше да разсъждава по теми като тази, но го закри само две седмици по-късно поради противоречия кой трябва да участва в него.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Само политиците могат да са по-големи лицемери от Гугъл. Искат регулации за технологиите включващи изкуствен интелект, а в същото време подготвят пускането на система, която ще може да се самопрограмира
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Прав е човекът! Новите технологии могат да помогнат на човешката глупост да достигне до още по-големи низости.