Mercedes-Benz преоткри екстремните водни спортове

87082

Немският автомобилен гигант реши да зарадва почитателите на сърфа и изобрети страхотна дъска за порене на вълните.

Инженерите на Mercedes-Benz са работили съвместно с известния сърфист Гарет Макнамара за изобретяването на тази страхотна дъска.

Кухня, баня и спалня в един Mercedes

  Въпреки че сме свикнали да виждаме предимно спортни и луксозни автомобили от Mercedes, този път германците ни изненадват с нещо...

Моделът е наречен Silver Arrow of the Seas (Сребърната стрела на океаните) и пълен с иновации, които не са виждани до момента в този спорт.

Прецизната и високотехнологична дъска е резултат от съвместния труд на инженерите на компанията и Макнамара, който държи световния рекорд на Гинес за сърфиране през най-голямата вълна, който е направен в Португалия.

В официалното видео Макнамара обяснява, че е имало нужда да се произведе нещо изключително, което да отговаря на предизвикателствата на вълните в Португалия.

Българи сложиха крокодилска кожа на Mercedes SL

Българските тунери от Vilner са се развилнели в последно време и редуват едно след друго яки предложения. Най-новият им проект е предна...

Били са изобретени четири високотехнологични сърфа, които са с вградени уреди отчитащи скоростта му при спускане по някоя чудовищна вълна. Всяка дъска е била направена според физическите параметри на Макнамара. Те са били тествани първо в частта на Mercedes-Benz, където се изпробва аеродинамиката на автомобилите, за да може прецизно да се определи съпротивлението с вятъра предвид стойката на Макнамара.

Инженерите са симулирали всяка една ситуация, която може да възникне при сърфирането по големите вълним включително ако някоя „погълне“ Макнамара.

Към момента четирите дъски са предназначени само за Гарет Макнамар, но не е изключено при интерес да бъдат произвеждани по индивидуална поръчка.

Много коне галопират в новия Mercedes-Benz CLA

Mercedes –Benz CLA дебютира преди около 2 месеца в Детройт и определено събра погледите на много фенове на марката. Елегантното ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии