X
 
 

Решение на американска комисия изменя драстично правилата в интернет

3709 0
photo of Решение на американска комисия изменя драстично правилата в интернет
Снимка: iStock/Guliver
Американската федерална комисия за регулиране на съобщенията (FCC) взе решение, което ще преобърне правилата в интернет. Комисията реши да отмени правилата за неутралност в интернет, което потенциално ще прекрои онлайн картата по неописуем начин, коментира The New York Times.

Т.нар. правила за неутралност гарантираха, че големите интернет провайдъри не могат да установят монопол, като на практика блокират по-малки играчи на пазара – чрез такси по отношение на различни видове услуги и чрез такси за определено съдържание, или дори чрез директно блокиране. Освен това, федералното правителство в САЩ вече няма да може да регулира високоскоростния интернет и това ще се счита за услуга, точно както за услуга се считат например ползването на телефонни линии.

87% от българските деца използват интернет

Нов доклад сочи, че 87% от българските деца са в интернет. Също така всяко 5-о дете е имало среща с човек, с когото се е запознало ...

Председателят на FCC Аджит Пай защити решението, като каза, че с него гиганти като AT&T ще могат да предлагат много по-широк спектър от услуги, което реално е в плюс за потребителите. Всъщност решението беше взето с 3:2 гласа и точно този на Пай се оказа решаващ.

Новината предизвика моментална реакция, като Netflix коментира в официалния си профил в Twitter, че това не е краят, а само началото на дълга съдебна битка. Закана за съд дадоха още и неправителствените организации „Публично знание“ и Националната испаноговоряща медийна коалиция. Освен това, Американската интернет асоциация, в която членуват гиганти като Facebook и Google, също обяви, че ще обмисли завеждане на дело в съда.

Над 60% от хората между 16 и 74 години ползват интернет почти всеки ден

Резултатите от проведеното през 2017 г. изследване за използването на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и о...

Решението на FCC отразява виждането на администрацията на Доналд Тръмп, като ще минат минимум няколко седмици, преди то да влезе реално в сила и то в случай че няма битка в съда, каквато изглежда се очертава. Освен това, конгресмени и сенатори от страна на Демократическата партия вече публично обявиха, че ще изготвят законопроект, с който да блокират решението на FCC.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...