В края на януари ревизираме новогодишните си обещания

1183
В края на януари ревизираме новогодишните си обещания
Снимка: Yettel

Първият месец от новата година почти се изтърколи, оставяйки зад себе си времето за поставяне на новогодишни обещания. Който обещавал – обещавал – в края на януари е време за проверка изпарил ли се е новогодишният ни ентусиазъм за тренировки, отказ от вредната храна и цигарите, постигнахме ли нещо изобщо и ако ли не, имаме ли шанс да спасим плана за по-добрата ни версия. 

Според психолозите в началото на януари даваме обещания към себе си поради това, че 1 януари е забележителна дата. Такива са и рождените ни дни, които също ни карат да правим ретроспекции за постигнатото и да се опитваме да се вкараме в нови рамки. Как обаче наистина да превърнем новогодишните обещания в реалност през предстоящата година и в края ѝ с радост да се потупаме по рамото с: „Браво! Ти успя!“?

Независимо каква е целта ви за 2024 г. пред вас има два варианта – да я постигнете и да не я постигнете. Ето и някои тънкости, жокери от психолозите, инструменти към успеха и дори технологични устройства, които могат да  помогнат в реализирането на новогодишните обещания:

●       Целта трябва да бъде формулирана положително. Невролозите казват, че мястото, на което се случва процесът по поставяне на цели или взимане на решение, е мезолимбичната система в мозъка ни, или още системата за възнаграждение. Невротрансмитерът, който е отговорен за това, е допаминът, който пък е свързан с мотивацията и удоволетворението. Това обяснява и защо една от тайните да постигнете целите си е те да звучат не като ограничение, а като разширяване на възможностите за приятни преживявания. Целта не трябва да звучи негативно. По-добре е да си обещаете

●       Изберете най-важното за вас. Когато сме щастливи, си поставяме още цели. Въпреки това не си поставяйте прекалено много цели и не правете километричен списък „To Do List“. Така рискувате да отидете към най-леките поставени задачи пред вашето Аз и важните неща да отпаднат, докато преследвате нещо незначително. Не излизайте крайно рязко от зоната си на комфорт.

●       Бъдете конкретни. Често при формулирането на цел го правим много общо. Неправилно формулираните цели могат да доведат до това, че не можете да ги изпълните, въртите се в кръг, отлагате и започвате да изпитва дискомфорт от този факт.

●       Не си поставяйте прекалено големи цели, за които не сте си преценили силите и възможностите. Това може да завърши с крах и самообвинение, ако не се получи и хубавите неща да си останат само добри пожелания. Няма нищо лошо в големите цели и амбициите, но е важно те да са съобразени с реалността. Ще имате по-голям успех, ако си поставяте много малки краткосрочни цели, които да ви водят към голямата Цел.

●       Визуализирайте какво искате да се случи. Трябва да можем да формираме всеки един детайл – къде ще отида, какво ще облека, как ще изглежда това, което искам да се случи. Визуализацията на целите е много важен аспект не само защото изпращате сигнали към Вселената, но и защото, дори несъзнателно,  ще вървите към желания образ, почивка, място, мечта. Следете стриктно напредъка си, бъдете организирани и планирайте дейностите, които ви водят към целите. Помощник в това могат да бъдат дигитални устройства, като тези, които Yettel предлага през януари с впечатляващо намаление. Седмиците след Коледа и Нова година са онова време, в което си обещаваме да постигаме различни неща, но е и онова време, в което обикновено бюджетът ни е поизтънял. Затова Yettel дава до 200 лв. отстъпка за разнообразие освен от смарт часовници и за смартфони, които са полезни инструменти в следването на стриктния план за новогодишните желания.

За всяко новогодишно обещание си има правилното устройство!

Например, ако ви трябва помощник, който да следи параметрите ви по време на фитнес или разходка в планината, защото сте във фазата „Ще се стягам“, смарт часовникът SAMSUNG Watch6 Classic 47mm LTE ще  свърши страхотна работа. Джаджата от неръждаема стомана сега струва 749,99 лв. или 32,99 лв. на месец, ако искате да го вземете на изплащане за срок от 2 години. Ще можете да следите здравните си параметри като пулс и съдържание на кислород в кръвта по време на физическо натоварване, когато това е много важно. Независимо дали бягaтe, вдигaтe тeжecти, правите aepoбиĸa или тeжĸa aтлeтиĸa, нeoбxoдимocттa oт ĸиcлopoд cъщecтвeнo нapacтва – дишането е  пo-чecтo и пo-дълбoĸo, а следенето на параметрите може да ви помогне да се контролирате и да се представяте все по-добре след време.

Друга възможност, която технологиите  дават, е да планирате в дигитални приложения всяка своя стъпка към целта, за да  бъдете организирани в пътя към успеха. Така ще разберете, ако се отклонявате от посоката си. И също – не изпускайте изгодните оферти. Изберете между по-бюджетните варианти или по-високия клас в зависимост от нуждите си.

Смартфонът XIAOMI Redmi 12C 64GB е на страхотно изгодна цена от 139,99 лева в брой. Можете да го имате и срещу месечна вноска от 6,99 лв. на изплащане с план Total Unlimited 32.99 със срок на договора 2 години. Въпреки достъпната си цена, смартфонът идва с 6,71" HD+ екран, 50 МР двойна камера с изкуствен интелект и голяма 5000 mAh батерия.

За да не изпускате никога уроците си, дори когато сте в движение, и ако цел 2024 е „да науча нов език“ можете да се спрете на модели като HONOR Magic6 Lite 5G 256GB, който сега може да бъде закупен за 339,99 лв. с Total Unlimited 32.99, вместо за 419,99 лв. в брой. Смартфонът има чудесен 6,78" OLED екран и голяма 5300 mAh батерия, с което всичко на него се върши с лекота, дори в движение. Телефонът използва и чипсет Snapdragon 6 Gen 1 в комбинация с 8GB RAM и 256GB памет за файлове, което означава, че всякакви цели във вид на данни и снимки на напредъка могат да бъдат надлежно записвани и реализирани.

HUAWEI P60 Pro 256GB е чудесен за запазване на прекрасните спомени. Можете да го имате само срещу 969,99 лв. или вноска от 46,99 лв. с план Total Unlimited 59.99 за 2 години. С това ще поставите и началото на разумните придобивки тази година, както и в натрупването на фотоспомени от напредъка по целите си с неговата Ultra Lighting телефото камера. Освен това можете да следвате и целта да не счупите нито един телефон повече, защото HUAWEI P60 Pro 256GB е изработен от суперздрав Kunlun Glass. И, разбира се, можете да водите календар на предстоящите малки стъпки към целта на 2024 г., за които вече стана дума.

Иначе и психолозите, и спортистите ще ви кажат, че най-важното за постигането на една цел, е да не се отказвате. Сбъдването на новогодишните обещания е абсолютно възможно при правилното планиране и стриктното следване на посоката с малки, но последователни стъпки. Ако нещо не се случва днес, ще се случи утре. С правилния подход и устройство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com