Блатечки снима на код червено (Снимки)

25301
Блатечки снима на код червено (Снимки)

Въпреки обявения код червено, през изминалия уикенд започнаха снимките на новия филм на Стефан Командарев "Съдилището", съобщиха от Agrofilm.

Началото беше дадено в село Ягодина, намиращо се в Западните Родопи, където още в ранни зори Асен Блатечки, играещ една от главните роли, беше принуден да се приспособи към ниските температури на снимачния терен в селото.


Блатечки играе Митьо, работник в мандра, който разнася мляко в селото. Така на актьора му се наложи да подкара и цистерна за мляко. Блатечки разказа, че покрай проектите, в които участва, му се е налагало да шофира различни превозни средства, но не и цистерна за мляко. На снимките бяха включени и жители от местното население. "Убеден съм, че участието на жители от региона, е незаменимо за достоверността на историята, която разказваме", споделя Стефан Командарев.

В началото на седмицата снимачният екип започна работа на връх Свети Илия, който е в близост до село Ягодина. Рампата "Орлово око", която е част от върха, ще замести реално съществуващата скала "Съдилището". Командарев е обикалял и търсел дълго време подходящо място, но когато посещава Ягодина, е сигурен, че го е намерил. Тук се случват ключовите събития от едноименния филм и може би най-драматичните и въздействащи сцени. От дълго време не е имало български филм, наситен не само със силни емоции, но и с гледки спиращи дъха. На тези скали главният герой Митьо (Блатечки) е принуден да извърши неща, за които не успява да си прости до края на живота, а след години отново тук успява да получи разплата. Осъществяването на тази част от проекта е предизвикателство за актьорите и състава на снимачната площадка във всякакъв аспект. Твърдо решени, те се подложиха часове наред на изключително тежките условия - дори студа и поройните дъждове не можаха да възпрепятстват снимачните дни.

Екипът беше превозен със специално организирани джипове през почти непроходимия път. Поради особения характер на местността, организаторите на проекта обясниха, че няма възможност да бъде изграден лагер, така че и следващите дни актьорите и целия снимачен състав ще бъдат мобилизирани до краен предел, за да могат снимките да бъдат осъществени.

Зрителите ще видят неведнъж Асен Блатечки и Мики Манойлочвич (Капитана) по стръмни планински участъци или на ръба на внушителни скали. Заради динамичните, на места опасни, сцени, помощ на актьорите тези дни, ще окажат множество каскадьори, необикновено голям брой за български филм, както споделят от екипа.

Както и с предишните проекти на Стефан Командарев, и при този автор на музиката е Стефан Вълдобрев. Снимките на "Съдилището" ще продължат до средата на месец декември.

Редактор: Ивайло Кючуков

Асен Блатечки - режисьор и актьор в комедията "Смях в залата"

Асен Блатечки е режисьор и актьор в комедията "Смях в залата"от Майкъл Фрейн. На сцената заедно с него са Калин Врачански, Яна Марино...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com