Брад Пит се изправя срещу руски олигарх заради Анджелина

17292
Брад Пит се изправя срещу руски олигарх заради Анджелина
Снимка: Getty Images

Брад Пит е твърдо решен да изгони руския олигарх, на когото Анджелина Джоли тайно продаде своя дял от френското им лозе на стойност 500 млн. долара.

Очаквано, Пит е бесен на Юрий Шефлер за това, че в съдебните документи, разкрити за пръв път в понеделник, го е осмивал и го наричал "актьор, а не винопроизводител" и го е представял като холивудски дилетант. Сега той е решен да се отърве от руснака.

Шефлер беше официално определен от американското финансово министерство като олигарх през 2018 г. - след това купи дела на Джоли в Château Miraval през 2021 г. Източници твърдят, че Пит разглежда продажбата на Джоли на придворен човек на руския президент като "отмъстителна", защото Джоли е знаела, че той преди това е отхвърлил предложение от страна на Шефлер.

Според запознати със съдебната битка обаче Шефлер иска да задържи Пит като фигурант в компанията и да го използва заради статута му на знаменитост, което не оставя на Пит друга възможност, освен да се опита да го отстрани, пише Dir.

Какво се случва в момента?

В момента Пит води съдебни дела както срещу Джоли, така и срещу Шефлер, собственик на Stoli. Това е компанията, която произвежда водещата руска водка Stolichnaya в Калифорния и в Люксембург за Château Miraval. Той иска да я принуди да развали сделката си с Шефлер.

Но в калифорнийските съдебни документи от понеделник адвокатите на Шефлер твърдят, че Пит е посетил лозята най-много, за да се възхити на работата на френските работници, които всъщност правят бизнеса, и заяви: "Пит е актьор, а не винопроизводител. Той се занимава с илюзии, а не с почва и грозде."

Преди да се оженят, Анджелина и Брад купуват заедно имението, като Пит притежава 60%, а Джоли - 40%. Те привличат винопроизводителя Марк Перин и така превръщат въпросното имение в един от най-високо оценените производители на розе в света. Шатото, в което двойката сключи брака си през 2014 г., се превръща в "страст" на Пит и той подарява на Джоли допълнителни 10% като част от сватбата им, което го направи 50 на 50 след раздялата им през 2016 г.

Шефлер два пъти вече се е пробвал да купи частта на Брад Пит

Източници разказват, че Шефлер всъщност два пъти се е обръщал към самия Пит да купи Château Miraval, първо през 2016 г., когато двойката се раздели, и след това през 2021 г., когато борбата им за попечителство над децата им стана публична. Според източници, близки до Пит, когато той "учтиво" им отказал, те "тайно" отишли при Джоли, която пренебрегнала това, което според страната на Пит било споразумение, че той има право на първи отказ при всяка продажба от нейна страна.

"Войната за розето": Джоли и Пит в нова битка за "Шато Миравал" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Vanity Fair публикува разследване на заплетената и скандална битка на Анджелина Джоли и Брад Пит, наречена "Войната за розето". След ра...

Снимка: Getty Images

"След това през октомври 2021 г. те обявяват пред света, че са новият партньор на Брад в търговско издание", казва източникът. "Цялата сделка е отмъстителна постъпка на Анджи. Тези момчета са долнопробни." Адвокатът на Джоли - Пол Мърфи, заяви, че тя има право да продаде акциите и че Пит се е опитал да ѝ запуши устата заради твърденията за злоупотреба, които ФБР разследва и прави изявление за "вероятна причина", но които не водят до обвинения срещу Пит. В съдебния процес в Калифорния Джоли твърди, че Пит се е държал като "дребнаво дете", разхищавал е активите на фирмата, пропилявал е милиони долари печалба за ремонт на плувни басейни и звукозаписно студио в Château Miraval. ОЩЕ: Брад Пит е обвинен във фирмена кражба

Освен това той е започнал "ксенофобска, невярна клеветническа кампания, достойна за самия Путин" срещу Шефлер и е прехвърлил половината от стойността на търговските марки на Château Miraval на Перин, без да има разрешение, твърди тя. 

В момента Пит е в Обединеното кралство, където снима филм за Apple, в който играе пилот от Формула 1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com