Джерард Бътлър разказа за любовта си към България и Шушка

33064
Джерард Бътлър разказа за любовта си към България и Шушка
Снимка: Getty Images/Guliver

Прекарвам повече време в България, отколкото където и да е другаде. И ми харесва. Колкото повече време прекарвам тук, толкова повече разбирам и се напасвам към атмосферата и енергията на това място. София е приятен град за живеене, много "лесен". Не е напрягащо, хората се разхождат, има много паркове, такива неща. Това заяви aктьорът Джерард Бътлър в интервю за bTV.

Понякога работиш на някакви места и локации и предпочиташ наистина да работиш, защото когато свършиш си мислиш "Какво ще правя сега? Тук няма нищо интересно", споделя актьорът.

Той разказа, че обича да кара велосипед в София, често ходи във Военната академия – защото "това там му изглежда като Бевърли Хилс на София". Също така обожава Рилските езера, Стария град на Пловдив и морската столица Варна: "Ходил съм във Варна, в Пловдив, който е прекрасен – амфитеатърът в Пловдив и неговата история. Как това нещо е било заровено толкова време. Уникално е как нещо такова, такава архитектура, просто изчезва и никой не знае, че е там и в един момент се появява, след свлачище или нещо такова и е с една или две счупени колони. Това беше смайващо. Обичам Пловдив, Стария град…".

"Това, което ми хареса е, че когато някой иска да се снима с мен, накрая ми благодари и ми казва "ти си перфектен актьор и ти желаем много късмет в кариерата". За мен като цяло българите са много учтиви и мили. Други хора в други държави искат да се снимат с мен, снимаме се и казват "благодаря, чао". Тук е толкова приятно, дори мъже, които никога не бих си помислил, че ще кажат нещо такова, ще ми направят комплимент или ще ми пожелаят късмет", разказва холивудската звезда.

Актьорът разказва с умиление за кучето си Шушка, което осинови от България. Намерил я докато снимал около Рилските езера: "Те казаха, че е бездомна и че я хранят от време на време, от близо месец. Тя изглеждаше доста болна, затова я отведохме на ветеринар. Но той беше на час път в нашата посока и си помислих – какво правим, водим я при ветеринар, който после ще я върне на улицата.

Аз изгубих моето куче преди около година и половина, имах го от 11 години. Затова си помислих, че може би Бог ми изпраща съобщение, че това е моето куче. Бях толкова тъжен, че трябва да я оставя и си помислих "добре". Не осъзнавах точно с какво начинание се заемам, защото въпреки че е най-милото същество, тя е диво куче. И така я взехме в Лос Анджелис да я представя на приятели беше интересно преживяване. Не че беше агресивна, просто много развълнувана и извън контрол."

Бътлър сподели как е измислил името на Шушка:

"Асистент режисьора и казваше "Шушка, Шушка", нямах идея какво значи, но просто гледах кучето, което е толкова сладко и "Шушка" беше, не знам дали имате тази дума – онематопея – име, което звучи като чувството, което носи? И си помислих, че е Шушка, тя изглежда като Шушка. Нямам представа какво значи Шушка. Дадоха ми 25 различни значения за шушка – например чушка, кучка, сладурче.

В Америка, никой не знае какво значи и всички мислят, че е прекрасно име, но моят масажист е руснак и той ми каза, че на руски означава кучка или нещо такова. Малка кучка. Мисля, че е в хубав смисъл, нещо като "Здравей, кучко". Не знам, отива ѝ, не мога да си я представя с различно име.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Няма да повярвате как е изглеждала Ромина Тасевска преди (СНИМКА)

Човекът - глас Краси Аврамов жертва на нигерийци

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com