НАП взема всички пари, които Азис получава от "ВИП Брадър"

33184
НАП взема всички пари, които Азис получава от "ВИП Брадър"
Снимка: Facebook

Хонорарите на попфолк иконата Азис от "ВИП Брадър" отиват директно в сметките на Националната агенция по приходите (НАП). Това съобщава в. "24 часа".

Според информацията съдебен изпълнител е запорирал всички банкови сметки и дебитни карти на Азис. Причината - дългове към държавата, като неофициално се сочи сума от около 100 000 лева, макар че според някои слухове става въпрос за баснословните 400 000 лева. Дългът бил намалял, след като държавата продала апартамент на певец в столичния квартал "Манастирски ливади" - за около 260 000 лева.

Взимат луксозен имот на Азис

В средата на месеца Азис може да загуби свой луксозен апартамент. Собствеността се намира в кв. „Манастирски ливади“. НАП ...

До решението за искане на запор на сметки и дебитни кари на певеца се стигнало, след като в НАП са получили множество сигнали, че за да избегне бирниците, шоуменът пробва схема за получаване на хонорар под формата на дарение. Схемата обаче била известна и от други участници в шоуто на Нова телевизия, които опитвали същата хватка. Инспекторите са категорични, че и при дарение, ако сумата е над 10 000 лева, получателят на дарението дължи 10% данък.

Втората хватка, която опитали счетоводителите на Азис, била да получи хонорара си през фирма, в която той не фигурира. От НАП обаче изискали официална информация от продуцентите на "Биг Брадър" коя е фирмата, с която е сключен договорът на Азис. Тъй като хонорарите, изплащани от шоуто, се облагат още при източника с 10%, данъчните предупредили фирмата, че тя ще бъде проверена, ако не представи надлежно при тях справка за изплатена на певеца сума. Те са се заканили също да търсят и евентуални подставени лица, които може да пробват да получат вместо Азис полагащата му се сума и да му я предадат на ръка. Ако се установи подобно нещо, НАП ще търси съдействие на прокуратурата, категорични са от приходната агенция.

Дългът на Азис, за който се търси погасяване, включително и чрез хонорара му от шоуто, е установен с ревизия. Тя е за 2015 година, когато певецът не се е регистрирал по ДДС, веднага след като доходите му прехвърлили 50 000 лева, както е по закон. След като няма доброволно погасяване на дълг от 200 000 лева, данъчните завеждат дело, а Азис обжалва. През това време сумата набъбва заради наказателните лихви. Съдът разрешава на НАП да събере дълга си като запорира имот на певеца. Той обаче прехвърля имуществото на майката на дъщеря му в опит да спаси парите от продажбата. НАП обжалва прехвърлянето, съдът обявява сделката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на певеца към държавата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com