Рок бандата Der Hunds с първо парче на български за Зелената песен на България

20737
Рок бандата Der Hunds с първо парче на български за Зелената песен на България

Рок бандата Der Hunds ще представи първото си парче на български език, специално подготвено за участието им в музикалното състезание „Зелената песен на България“. Инициативата е на Z-Rock, N-JOY, Jazz FM и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“, като Der Hunds бяха избрани за участие в конкурса от слушателите на Z-Rock.

Боби Косатката (вокал) и Иво Пифа (барабани) гостуваха в предаването „Голият обяд“ с разказаха, че работата им по този проект е била огромно предизвикателство и провокация. За да стигнат до крайния вариант на първия си текст на български са отхвърлили и редактирали 4 различни версии. Макар все още да не са се обединили около заглавие, парчето им за „Зелената песен на България“ вече е записано, а феновете ще могат да го чуят в началото на септември.

Лазерно шоу и пироефекти за Sebastian Ingrosso на Solar

След супер силните първи два уикенда на най-големия фестивал за електронна музика Solar Summer този петък и събота Слънчев бряг отново ...

„В песента става дума за промяната, която трябва да се случи с хората и пътят, който трябва да извървим, за да достигнем до екологичния начин на живот“, коментира Боби Косатката посланието на парчето на Der Hunds за „Зелената песен на България“.

Отношението към природата намира осезаемо присъствие в текстовете на песните на бандата. В много от досегашните им парчета има преплетена и еко тематика. Боби обясни, че дори в последното им EP „Home“ има подобна символика, като с дома той визира планетата Земя. Der Hunds издадоха също, че им предстоят снимките на видеоклип към новата песен, за което ще се отправят към планинска локация.

В ефира на Z-Rock момчетата споделиха, че им е много интересно да премерят сили с музиканти, които творят в други стилове и да видят какъв ще бъде резултатът. „Имаме идеи за още много нови парчета, с които ще се захванем след като спечелим „Зелената песен на България“, шегува се Иво Пифа.

Лятото на 2013 година е било много важно за бандата, както в професионален, така и в личен план. Боби Косатката става баща на момченце, а Иво Пифа се определи като „щастлив младоженец“.

Facing The Sun стартира нова платформа Urban Beatz

След като създадоха най-успешния YouTube канал в България с над 40 милиона гледания и 115 000 абонати, лейбълът Facing The Sun (включва...

Освен Der Hunds в музикалното състезание „Зелената песен на България“ ще участват Революция Z, Рут Колева, Графа, Михаела Филева, Били Хлапето и Криско. Всички парчета ще бъдат представени в началото на септември, а на грандиозен финал през декември ще стане ясно кое от парчетата ще се превърне в „Зелената песен на България“. Гласуването ще се извършва безплатно на специално изграден интернет сайт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com