Снимките на "Съдилището" се пренесоха в Ивайловград

19839
Снимките на "Съдилището" се пренесоха в Ивайловград

Снимките на новия филм на Стефан Командарев "Съдилището" продължават в Ивайловград, съобщиха от Agrofilm.

Екипът пристигна в неделя и в понеделник беше вече на път из Източните Родопи. Пропътуваха се десетки километри, за да се заснемат кадри в Свиленград, Мезек и по пътищата край Ивайловград.

В една от сцените Ованес Торосян и Ина Николова играха на фона на невероятната гледка от крепостта "Мезек". Самата крепост е в период на реставрация, но строителите оказаха съдействие на екипа, като освободиха терена за няколко часа. Отношенията на Васко (Ованес) и Мария (Ина) са една от любовните линии във филма. Каменният зид на "Мезек" изпита равновесието както на актьорите, така и на операторите, които ги следваха в разходката им на фона на залеза.

Преди да заминат за Ивайловград, екипът имаше тежки нощни снимки на язовир Искър. Язовирът ще замести буйните по това време води на Марица, където се развива действието по сценарий. На Искър ще видим изключително динамични сцени – давещи се хора, прехвърляния в различни лодки, както и борбата им с дъждовна буря.

"Бурята" отне часове на специалистите, за да бъде максимално достоверна. Гръмотевици, които бяха част от ефектите, създадоха една апокалиптична картина, сред която Митьо (Асен Блатечки) се бореше за своя живот и за този на бежанците. Блатечки не само преплува с лодката си сред бурята десетки пъти, но се наложи и да скочи в ледената вода. Въпреки, че носеше неопрен под дрехите, ниската температура беше изпитание, което звездата премина без оплаквания.

Снимките на новия филм на Стефан Командарев започнаха в края на октомври в южнородопското село Ягодина. Рампата "Орлово око", която е част от връх Свети Илия, е естествен декор на съществуващата скала "Съдилището". Във филма участват Мики Манойлович, Васил Василев – Зуека, Ованес Торосян, Асен Блатечки. Както и с предишните проекти на Стефан Командарев и при този автор на музиката е Стефан Вълдобрев. Снимките на "Съдилището" ще продължат до средата на месец декември.

Редактор: Десислава Симова

"Чужденецът" грабна награда от фестивала в Манхатън

На втория Международен филмов фестивал в Манхатън 2012, Ню Йорк, филмът "Чужденецът" на Ники Илиев спечели Наградата Best Global Nar...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com