10% ръст в ранните записвания на Пампорово

1500
10% ръст в ранните записвания на Пампорово

Като особено привлекателна се очертава този сезон дестинацията Пампорово-Мечи чал. Това се вижда по записванията. Отчита се с около 10% ръст на ранните записвания. Почти е запълнен хотелският капацитет за 8-ми декември, за Коледа и Нова година.

Тези хотели, които през лятото не са работили, са приключили с ремонтните дейности, ресторантите - също. Това съобщи кметът на Чепеларе Славка Чакърова след срещата си с хотелиери и ресторантьори от региона Тя отбеляза, че дискусиите в този формат са много ползотворни и желани.

По думите на Чакърова Пампорово и Чепеларе започват да си възвръщат доверието на туристите и да бъдат като в миналото целогодишни дестинации.

Забрана за моторни шейни и кучешки впрягове по пистите на Пампорово

Със своя заповед кметът на Смолян Николай Мелемов забрани движението по пистите в курорта Пампорово за моторни шейни, всъдеходи, кучешк...

„През лятото почти всички хотели работиха и нямаше време да "отпочинат" за зимния сезон. Всички туристически обекти са готови за предстоящия зимен сезон. Снегът заваля и навън е една красива зимна приказка“, отбеляза кметът.

Желанието на бранша, посочи Чакърова, е повечето атракции да се предлагат и през лятото. „Факт е, че това лято имаше страшно много туристи. Лифтовете целогодишно работят. Има много забележителности в околността - музеи, пещери, крепости, планетариум, обсерватория. Туристът иска обаче да опита и невероятната родопска кухня. В тази насока предстоят още разговори“, добави Славка Чакърова.

За предстоящия сезон "Пампорово" АД предлагат нов продукт - семейна лифт карта с отстъпка между 7 и 12% за двете ски зони. Запазва се цената на лифт картата - 55 лв. на ден. Тя също важи за двете ски зони. Лифт картата само за Мечи чал е 39 лв. за възрастен.

„Лично мен много ме зарадва, че хотелиерите повдигнаха темата за това сдружение, което преди години е било създадено, но е преустановило дейност (Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци“ с управител Съби Маданков – б.а). На Пампорово има много нови хотели с много добри и постоянни клиенти. Идеята на всички тях е да се обединят и да предлагат обща услуга за курорта. А когато стопанинът на една къща вижда, че неговите обитатели искат да работят заедно, той е щастлив, защото заедно се постигат по-добри резултати. Неслучайно след обединението на Пампорово и Мечи чал се постигна невероятен ефект. Интересът към нашия регион все повече се увеличава“, подчерта градоначалникът.

Чакърова обясни, че е изтекъл договорът за зимното поддържане. Общината е финализирала новата процедура по избор на изпълнител и е пред подписване на договор.

Пампорово с обновена инфраструктура за новия зимен сезон

Пампорово ще посрещне любителите на зимните спортове с нови тротоари, две асфалтирани улици и подменено улично осветление. От години н...

„В подготовката на новата поръчка заложихме по-високи изисквания. Заложихме условие комплексът да се почиства с препарати, а не да се опесъчава, защото се стремим да постигнем не само високо национално, но европейско и световно ниво. Знаете, през 2019 г. Пампорово ще бъде домакин на интер ски конгреса. Това е събитие, което се провежда през 4 години и на него се събират ски учители от цял свят. Искам да почистваме курорта качествено и мисля, че го показахме през последните две години. Надявам се занапред да бъде още по-успешно, защото фирмата, с която всеки момент ще подпишем договора, удовлетворява изискванията ни за нова техника, за ротори, бобкат. Знаете, пространствата в курорта са малки, уличките са тесни и затова сме заложили специфични условия“, отбеляза тя.

Миналата година е имало назначен общински служител, който да регулира паркирането в посока „Студенец“ и „Камелия“. Това лято са направени нови уширения и са оформени още зони за паркиране. Предстои да бъде назначен и друг служител, който да регулира зоната „Замъците“ – „Грийн лайф“.

„Въпреки че има знаци за забрана на паркирането от едната страна и снегопочистващата машина не може да мине, българите сме свикнали да спрем колата до входа на хотела и с една-две крачки да сме вътре. А всъщност разстоянията са толкова малки, че спирайки на стотина метра, няма да затрудним гостите на курорта и ще им осигурим приятен зимен престой“, убедена е кметицата на Чепеларе.

Тя изказа благодарност към правителството заради отпуснатите 500 000 лева, с които бе рехабилитирана част от уличната мрежа в курорта. Ремонтирани са и доста тротоари, което не е правено 15-20 години.

Наскоро на Чепеларе бяха отпуснати още 950 000 лева, които ще бъдат използвани през следващата година, но вече и за ремонти в останалите населени места на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян