Днес се открива фестивалът "Родопи фест" в Смолян

34105
Днес се открива фестивалът "Родопи фест" в Смолян

Започва третото издание на „Родопи фест“, в което са включени 1350 участници на възраст от 3 до 83 години. Откриването на събитието съвпада с празника на Смолян – 18 юни. На тази дата през 1960 година е подписан указ за сливането на трите селища Смолян, Райково и Устово в единен град.

Културното събитие стартира през 2012 г. по проект на община Смолян, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 година“. Проявите стартират с детско шоу, в което ще бъдат пресъздадени Орфееви приказки. Официалното откриване на „Родопи фест” ще бъде с концерт „Орфеева лира”, информира Радио Пловдив.

Все повече деца от Смолян се записват за летни лагери

На летен лагер през горещините – какво по-хубаво от това! Явно на същото мнение са и много деца от област Смолян, защото интересъ...

Два дни са посветени на младежката градска култура Стрийт енерджи – графити конкурс, ателиета по брейк и хип-хоп танци, брейк-денс и бийтбокс пърформанс, диджей парти. Младите актьори от театралната школа „Юлия Огнянова” и от младежкия театър „Ирис” ще представят откъси от „Забравените от небето” и „Женско царство” във вечерта на родопските говори.

В последните два дни под мотото: „Родопейци” ще се надпяват и надиграват самодейците от 20 читалища в общината, които ще си обединят в Орфеевото хоро. Обявеният фотоконкурс отправя предизвикателство към фотографите да запечатват със своите камери най-атрактивните моменти от всички прояви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян