И Чепеларе с приз Европейски град на спорта`2022

2023
И Чепеларе с приз Европейски град на спорта`2022
Снимка: Община Чепеларе

След Панагюрище и Чепеларе получи приза Европейски град на спорта за 2022 година. Това стана след проверка на делегацията, изпратена от ACES EUROPE - Асоциацията на европейските градове и столици на спорта.

Оценителите бяха президентът на асоциацията Джан Франческо Лупатели и генералният секретар Хуго Алонсо. Заедно с българските представители представители на ACES - Анатоли Илиев и Дамян Диков, те инспектираха града за възможностите, които предлага за спорт и активен начин на живот.

Делегацията се запозна с политиката на община Чепеларе по отношение на спорта, посетиха спортната база и се срещнаха с представители на спортните клубове. Кметът ги информира за инвестициите и ресурса, които отделя за за социална дейност и спорт на хората със специфични потребности. Подготвящите се за олимпийските игри в Пекин сноубордист Радослав Янков и биатлонистите Димитър Герджиков и Антон Синапов представиха Чепеларе за така желания приз.

"Ние имаме доста богата база - център за биатлон, едно хубаво съоръжение за малки деца, около ОДК имаме футболно игрище, открити спортни площадки към всички учебни заведения. Посетихме Рожен, където се провеждат състезанията по ориентиране. Имаме хубави писти за ски алпийски дисциплини. Създали сме максимално добри условия децата да спортуват. Не е маловажно това, че за следващите олимпийски игри имаме поне трима представители - Радо Янков, Антон Синапов и Димитър Герджиков", коментира кметът Хаджиев. 

Чепеларе очаква одобрение за Европейски град на спорта`2022

Oфициална делегация от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта /ACES/ ще посети Община Чепеларе, съобщи кметът Боран Ха...

„Титлата ще даде възможност Чепеларе да разгърне още повече своя потенциал за развитие на спортния туризъм, спортната си база и надграждане на спортния си календар. Тук отчитаме една от най-силните кандидатури за европейски малък град на спорта в историята на инициативата“, заяви президентът Лупатели.

Пред медиите Хуго Алонсо изтъкна, че Чепеларе покрива високите критерии с политиката на общината за утвърждаване на нови възможности за спорт за всички възрастови и социални групи.

„Впечатлени сме от това, което има за цел местната управа и специално кметът Боран Хаджиев,“ каза още испанецът. Той посочи, че Чепеларе е събрал една от най-високите оценки в Европа.

"Този приз ни донесе повече имидж, повече отговорности, повече самочувствие за жителите на общината, защото това е признание за свършеното от града, за да може децата, които растат при нас, да имат достатъчно добри условия да се занимават със спорта, който обичат. Не забравяйте, че всяко едно евро, вложено в спорта, икономисва 15 евро в аптеката", каза кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян