Кметът на Девин посрещна посланиците на Белгия и Италия

6355
Кметът на Девин посрещна посланиците на Белгия и Италия
Снимка: Община Девин

Кметът на община Девин Здравко Иванов прие на официално посещение посланиците на Белгия и Италия - Франсоа Бонтан и Стефано Балди, съобщиха от местната управа.

"За мен и местната власт е чест да ни гостувате и да Ви приветствам с добре дошли в нашия град. Радвам се, че поводът за вашето гостуване е продължаване на едно добро сътрудничество, започнало преди и се надявам да продължи още по-здраво и дълготрайно за просперитета на Девин и нашата община“, заявил градоначалникът.

Пред гостите си той представил своите приоритети в управлението - подобряване на административното обслужване, като най- важното звено в комуникацията с хората и драстично подобряване на инфраструктурата на града и общината.

„Защото инфраструктурата е огледалото на нашата визия: пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи, за което ще разчитаме и на подкрепата на посланиците - Франсоа Бонтан - за Кралство Белгия, и Стефано Балди - за Италия. Популяризирането на града ни и извън пределите на страна е ключов момент. Това ще привлече и нови инвеститори!“, изтъкнал кметът.

В срещата с двамата посланика участвал и Томас Кренбауер - главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода „Девин“ ЕАД, на когото кметът връчил почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията „в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план“.

Това е първата среща с представителите на белгийския бизнес от встъпването в длъжност на Иванов през есента на 2019 г.

Разговорът проследи приоритетите на общината през следващите месеци, както и инвестиционни планове, развитието на региона и плановете за бъдещо сътрудничество и подкрепа между бизнеса и местната власт.

"От март 2017 г. „Девин“ ЕАД е част от белгийската група Spadel - семейна компания, специализирана в производството на бутилирана вода. Те са пазарен лидер в Бенелюкс и със силни пазарни позиции в Франция. „Девин“ ЕАД е еквивалент на белгийската компания в България по отношение на пазарен дял и е инвестирала значително в икономиката на страната, както и в същото време усърдно спазва българското и европейското законодателството. Компанията работи по най-високите международни стандарти, за да гарантира на своите клиенти високо качество и безопасност на продуктите. Тя е отличен пример за българска компания с европейско мислене в управлението на бизнеса", казал посланикът на Белгия Франсоа Бонтан. 

По думите на Кребауер да си лидер на пазара на бутилирана вода означава преди всичко отговорност.

„Продължаваме да инвестираме както в завода и производството, така и в икономическия просперитет на региона. Гордея се, че всеобхватната ни програма за корпоративна социална отговорност е чудесен израз на това как дългосрочният ни ангажимент към местната общност е вплетен в бизнес стратегията ни. Най-скорошният пример е инициативата, която предприехме с ПГЕ "А.Попов" в град Девин и партньори, за обучение на следващото поколение техници по автоматизацията. Програмата вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам, че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите м града, като им създадем кариерни възможности", са думи на ръководителя на бутилиращата компания.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян