20-30% ръст при пазара на колективните интернет продажби

5471
20-30% ръст при пазара на колективните интернет продажби

Пазарът на колективните онлайн продажби у нас бележи устойчив растеж в рамките на 20-30% на годишна база. Това каза пред телевизия „България он Ер“ Велизар Величков, мениджър „Продажби“ в една от най-големите компании за колективно пазаруване. Докато миналата година растежът беше бурен и неустойчив, в момента нещата са вече в релси, обясни Величков и добави, че бизнес моделът продължава да е печеливш, защото възниква именно в условията на криза, когато хората искат главно да пестят.

Пикът отпреди около година, когато една оферта се е продавала по 3000 пъти, е отминал. Тогава всички са се презапасявали с ваучери, което обаче е затруднявало и самите търговци. Сега потребителите купуват, когато имат нужда, което е добре за бизнеса, защото няма натрупване на клиенти. Най-търсените оферти са тези за лятна почивка. Но се продава на практика всичко от стоки и услуги, до коли и недвижимо имущество.

Борил Богоев: Маркетингът не е спринт, а маратон

Борил Богоев е онлайн предприемач, консултант и лектор. Работи в областта на дигиталните технологии и маркетинг от 1999 г. През последн...

Проблемът с пренасищането на сайтовете също започва да отшумява. В края на миналата година броят им е достигал до 110 - 120, но сега работят около 70 - 80-т. Въпросът с нелоялната конкуренция не е изчезнал – рисковете са на лице, но потребителят е този, който трябва да защити своите интереси като проучи добре пазара и купува от доставчици, даващи гаранции за услугите, съветват запознатите с бранша.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com