270 дни за ремонт на зоопарка в Стара Загора (СНИМКИ)

4233
270 дни за ремонт на зоопарка в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

За 270 дни трябва да се извърши ремонтът на зоопарка в Стара Загора. Средствата за него са в размер на 4,2 милиона лева, като той ще се извърши от „Трейс Груп Холд“. Преди да бъде направена символичната първа копка за пълната му реконструкция днес, ресорният заместник-кмет инж. Янчо Калоянов заяви, че обектът е изключително важен за Стара Загора.Той подчерта необходимостта от ремонта и, че с обновяването на зоологическата градина и Летния театър ще се завършена цялостната визия на парк „Митрополит Методий Кусев“ - емблема за Града на липите. Ремонтът ще превърне зоопарка в зона със съвременен облик, която ще е място за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. 

„Надявам се това, което предстои да се случи, да е по най-добрия начин. Проектантите вложиха много усилия. Проектът е съобразен с всички изисквания, за да бъде Зоопаркът едно наистина прекрасно място за посетителите, да поддържа животните до близка природна среда и да отговаря на всички изисквания за това“, сподели директорът на зоологическата градина доц. Радослав Михайлов.Част от животните ще бъдат пребазирани в други зоологически градини, но повечето от едрите хищници ще останат тук във временни помещения. Той съобщи още, че обектът ще бъде затворен от 7 октомври за посетители, а в Деня на Стара Загора - 5 октомври, входът в зоопарка ще е свободен. 

Почина една от последните обитателки на пловдивския зоопарк - мечката Габриела

През лятото на 2014 година последните обитатели на и без това затворения пловдивски зоопарк - мечките Наско и Габриела - бяха упоени от...

Зоологическата градина в Стара Загора е създадена през 1957 и е втората в страната, след столичната. Разположена е на площ от 70 дка и в нея могат да се видят над 400 животни от 80 вида от почти всички континенти. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com