Адвокат: Днес Илия Златанов се върна в България, радвам се на куража му

7704
Адвокат: Днес Илия Златанов се върна в България, радвам се на куража му
Снимка: Facebook профил на Грета Ганева

"Днес Илия Златанов се върна в България, приятели. Колегите, с които съм коментирала връщането му, всички до един, са давали становище да НЕ се връща", пише адвокат Грета Ганева във Фейсбук.

"Не съм готова, обаче, да гледам на България като на страна, в която е опасно да живееш, ако не си сторил нищо укоримо, но си изобличил корупционни схеми и личности.

Разследващи журналисти показаха интересни имотни сделки - твърдят, че са на жената на Петьо Еврото (ВИДЕО)

С многозначителното заглавие "Снежанка" от "Осемте джуджета" приказно забогатя в кеш и с имоти в България и Гърция", журналистическият ...

Не съм и глупак, знам, че отмъстителните джуджета много лесно могат да го "сготвят" и докато докажем, че е невинен...

Всъщност, вместо прокуратурата да му осигури защита, ще трябва да се пази от нея. И това е така не защото там няма свестни колеги. А просто защото е така структурирана, че сталинисткия тип организация пречи на обективното доказване на истината.

Животът, обаче, си върви и не искам да оставяме това на децата си. Защото ние правим света такъв, какъвто е.

Радвам се на куража на Илия Златанов.

Време е за нормалност!"

Гешев с ироничен отговор за аферата "Осемте джуджета"

Иронични отговори на въпросите относно разкритията за аферата “Осемте джуджета” даде по време на изслушването си в парламен...

Припомняме, че сред най-шумните преписки от голям обществен интерес, които прокуратурата не показва публично в цялост, е разследването срещу Любена Петрова, Петьо Еврото и другите "джуджета" от скандала "Осемте Джуджета".

Разследването на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) в четири части "Осемте джуджета" (Първа част, Втора част, Трета част, Четвърта част) разкрива конкретни данни за това как в България се постига неправомерно влияние за уреждане на юридически конфликти и се правят опити за завземане на бизнес чрез участието на правоохранителните органи.

Един от главните герои в историята - Любена Петрова, е съпруга на бившия следовател Петьо Петров, познат с прякора Еврото. В поредицата "Осемте джуджета" индустриалеца Илия Златанов разказа как е потърсил помощ от Петьо Еврото за разрешаване на бизнес спор и я получил, но срещу огромна комисионна.

Срещите с Еврото ставали в неформалния му офис разположен в ресторанта "Осемте джуджета", който към днешна дата е затворен. Според разказаното от Златанов, Еврото играе съществена роля в отнемането на бизнеса му за милиони, а в историята е намесена и прокуратурата.

Пред завода за асансьори в Дупница, някога собственост на Златанов, пък са разположени гардове на "Делта гард" и не допускат съдия-изпълнители да въведат във владение една от фирмите, след като страните по спора са се разбрали помежду си.

"Осемте джуджета" - твърдения за заплаха към човек да вземе половин милион евро веществени доказателства

Как са върнати парите в брой, иззети от прокуратурата при акция заради борбата за най-големия асансьорен бизнес в България - този на фи...

Ключова роля в схемата, разказана от Златанов, има именно Любена Петрова. На нейно име Илия Златанов твърди, че е издал записи за заповед като гаранция за услугите на Еврото. Илия Златанов твърди и, че е получил смъртни заплахи и е принуден да се укрива в чужбина. Според него, той не е единствената жертва на схемите на Еврото и неговата група, която действа от години. Изложението на Златанов е подкрепено с показани пред камера от АКФ документи. Записът за заповед става основание Любена Петрова да запорира всичките му имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com