Ако целта на Русия е освобождение на България, щеше да бъде формиран Освободителен фонд, а не Окупационен фонд (ВИДЕО)

1725
Ако целта на Русия е освобождение на България, щеше да бъде формиран Освободителен фонд, а не Окупационен фонд (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното предаване "Видимо и невидимо: Изопачената история" Кънчо Кожухаров ни среща с Владимир Будинов – инженер по професия и историк по призвание.

„Съветският съюз имаше територия 22,400 млн. кв. км, Китайската народна република е с територия 9,600 млн. кв. км, с допълнителните територии на комунистическите държави в източна Европа, включително и Куба, общата територия в света, на която е строен комунизма е над 34 млн. кв. км. Другият фактор – населението. Китай – 1,400 млрд., 330 млн. на Съветския съюз, т.е. над 2 млрд. население са строили комунизъм в период от 50-70 години. Резултатите от „строежа на комунизма“ е колкото и на Албания със своите 38 хил. кв. км. територия и 1,800 млн. население.“, припомня Вл. Будинов.

Изследователят споделя, че провалът на комунизма се дължи на неговите теоретични постановки, а именно че Съветският съюз, бидейки първата комунистическа държава, обозначава целия останал свят като капиталистически, а най-развитите страни – империалистически. Още: Доц. Момчил Дойчев: Русия може да бъде победена чрез нова надпревара във въоръжаването (ВИДЕО) 

 „Съветският съюз започва официално борба срещу тези държави за да може да ги комунизира, болшевизира и съветизира и за тази цел се създава комунистическия интернационал, като съветската пропаганда го нарича Международно комунистическо движение. От обективна гледна точка комунистически интернационал е просто една терористична шпионска организация, която разпространява по своите нелегални, бандитски, шпионски и т.н. канали, своите агентури, резидентури и действия“.

„Не случайно държавният герб на Съветския съюз е умалено копие на земното кълбо и върху него е сложен сърпа и чука, т.е. той официално показва на целия свят, че иска да преобрази света по свое подобие.“

Гостът споделя, че кражбите в областта на науката и технологиите е константна политика на СССР, т.к. тази комунистическа и диктаторска държава не е в състояние да достигне резултатите на развитите държави – САЩ, Западна Европа и Япония. „По линия на КГБ - икономическо и техническо разузнаване, навсякъде където могат, внедряват съветски агенти от прикритата легална и нелегална агентура. Всички, които имат достъп до някакви технически, научни постижения задължително ги препредават по съответните канали до съответните институции в СССР, които ги обработват. И Съветският съюз и днешна Русия е свързана изключително с постиженията на тези три центъра.“ Още: Д-р Петър Величков: Книга за непознатия поет Трифон Кунев преплетена с историята на България (ВИДЕО)

„Всяка империя се стреми да завладява територии и да ги ползва, докато нашата пропаганда казва „Другите са завоевателни империи, а руската ни освобождава.“, казва изследователят. „Ако целта на руската империя е освобождаване на България и нищо повече, щеше да бъде формиран Освободителен фонд, а не Окупационен фонд, т.е. руската империя е имала тези цели, които впоследствие следва и Съветския съюз.“

Целият разговор на Кънчо Кожухаров и Владимир Будинов можете да гледате във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Радев удостои Лили Иванова с Почетния знак на президента (СНИМКИ)

БДЖ инсталира видеонаблюдение във влаковете

Кой има имен ден днес, 21 май, 2024 г. Честито!

До 30 май въвеждат двупосочно движение в участък от магистрала "Тракия"

Прогноза за времето - 21 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 20 май 2024 г.

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com