Амнести интернешънъл порица България за бежанците

24780
Амнести интернешънъл порица България за бежанците
Снимка: БГНЕС

Правозащитната организация Амнести интернешънъл призова днес България да действа спешно за подобряване на "нечовешкото" положение на бежанците, настанени в лагер близо до границата с Турция, където стотина от тях заплашили да обявят гладна стачка, предаде БГНЕС.

Около 1000 лица търсещи убежище, по-голямата част от тях избягали от войните в Афганистан и Сирия, са струпани в Харманли беззащитни пред наближаващата зима, посочва организацията.

Според Амнести лагерът се състои от метални контейнери, палатки и само една сграда, която е през разпадане. Българските власти продължават да изпращат там нови бежанци.

Бежанци купуват изоставени къщи в българските села

Бежанци масово купуват къщи из изоставени български села в района на турската граница. Заможните имигранти вече са заселили селата Сл...

Някои от обитателите на лагера са пристигнали там миналата седмица. Сред тях има самотни непълнолетни и бременни жени. Никой не им казва защо продължават да са в лагера и какво ще се случва с тях. Върховният комисариат на ООН за бежанците осъди на 15 ноември отблъскването на сирийски бежанци от Гърция и България. Малко след това България съобщи, че е изпратила обратно стотина бежанци, повечето от които сирийци, пристигнали от Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com