BILLA България събра и дари над 7.3 тона основни храни за нуждаещи се, като част от кампанията „Купи и дари“

2006
BILLA България събра и дари над 7.3 тона основни храни за нуждаещи се, като част от кампанията „Купи и дари“
Снимка: BILLA

В рамките на второто тримесечие на 2021 г. (април – юни 2021 г.), дарителската акция „Купи и Дари“ помогна на 760 уязвими лица и 2095 бенефициенти от 18 институции, като събра над 7.3 тона (малко над 6 тона за същия период през 2020 г.) основни храни на обща стойност приблизително 20 800 лв. (близо 15 000 лв. за 2020 г.) Вече пета година благотворителната кампания на BILLA България и Българския Червен кръст подкрепя социално уязвими лица, които живеят под прага на бедността, хора с увреждания и тежки здравословни проблеми, многодетни семейства с нисък доход, самотни родители и възрастни чрез осигуряване на трайни пакетирани хранителни продукти от магазинната мрежа.

Организаторите на кампанията съпоставят резултатите с постигнатото за същия тримесечен период през предходната 2020 г. и отчитат нарастване на  количеството – с над 1.2 тона и себестойността на дарените чрез кампанията продукти в магазинната мрежа – с над 5 600 лв.

„Щастливи сме, че заедно с Българския Червен кръст имаме възможност да помагаме на все повече представители на най-уязвимите групи в обществото. Резултатите в количествен аспект и като парично изражение на даренията са значително по-големи от постигнатото през изминалата година. Благодарим на нашите клиенти, които все по-активно се включват в дарителската ни инициатива, водени от благородната кауза да помогнат на лица в неравностойно положение, независимо от неблагоприятните COVID-19 обстоятелства, които се отразиха върху потребителските навици“, сподели Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

В контекста на инициативата „Купи и Дари“, в магазините на BILLA в цялата страна е разположена брандирана количка за дарение на хранителни продукти. Kлиентите на търговската верига могат да подкрепят инициативата, като закупуват и даряват продукти от първа необходимост – брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви. BILLA поема ангажимент веднъж месечно да добавя хранителни продукти към събраните дарения във всеки свой обект, а БЧК разпределя количествата спрямо потребностите на индивидуалните и институционални бенефициенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com