Бинев поискал пред Европарламента арест за Бойко Борисов

9378
Бинев поискал пред Европарламента арест за Бойко Борисов
Политическа поръчка свалило от екран планирано участие, оплаква се евродепутатът

Преди дни от трибуната на Европарламента поисках ареста на министър-председателя на България генерал-лейтантат Бойко Борисов и неговите съучастници. Това съобщава в отворено писмо до медиите евродепутатът Слави Бинев във връзка със събитията, разиграли се в Европейския парламент, свързани директно с България.

Повод за това е повече от окаяното състояние на българската държава. Ние се намираме в жестока финансова, икономическа и политическа криза, а гражданите са беззащитни пред произвола на премиера и кръгът олигарси-мониполисти около него, и налаганата от него цензура. От центъра на демокрацията в Европа, седалището на Европейския парламент в Брюксел, аз настоях за незабавни действия срещу това състояние на държавата и в частност за арестуването не на кой да е, а на държавник номер едно в България, най-влиятелният българин според сп. „Форбс” и на неговите съучастници, които случайно или не присъстват в топ 10 на тази класация, пише Бинев.

Бинев алармира ЕП, че Борисов е като Кадафи!

Алармирах от трибуната на ЕП, че в България има един генерал, който ще се превърне в символ на Европейската пролет, както един генерал ...

В следствие на това от Нова телевизия ме поканиха на интервю преди два дни. Аз, разбира се, откликнах на желанието им да споделя пред целия български народ мотивите си за това свое изказване. Много малко други медии се престрашиха да публикуват тази моя теза, която според моите колеги от ЕП е изключително сериозна новина. Моето гостуване в националната телевизия щеше да осведоми много подробно българите за състоянието на държавата.

Днес, ден преди гостуването, ми беше съобщено от екипа в телевизията, че отказват моето гостуване поради несериозни за мен причини. Според мен, това че един евродепутат иска оставката на премиера и неговите съучастници, представлява достатъчно вълнуваща тема, да не кажа тема, неслучвала се до сега. Вместо това се отмества центърът на общественото внимание върху други по-маловажни теми, като може би например проблема с пчелите, хайвера на херингата и др. По този начин не се дава възможност за избирателите ми, а и на другите български граждани, да се запознаят с моята дейност. Липсата на информация за евроинституциите и трескавото подменяне на сериозните теми с по-лековати, прави българите скептични в тяхното отношение към европейските институции, категоричен е Бинев.

Явно от позицията на медиите изглежда, че състоянието на държавата е нещо второстепенно. Очеваден е натискът оказан върху телевизията да се продължи с медийното затъмнение в страната. Хората биват заблуждавани и неинформирани за ставащото около тях.

Друга скандална подробност в тази насока е, че моята молба до медийната комисия в Народното събрание на България за изказване относно свободата на словото вече повече от година остава без отговор (вх. N. – КК/ 140-01-1/ 28. 01.2011), посочва в писмото си евродепутатът.

ГОРД-ият Слави Бинев: Некадърниците да си ходят!

Евродепутатът Слави Бинев заяви, че не стои еднолично начело на създаването на ГОРД. "Към момента ГОРД е едно-единствено нещо – ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество