Бизнесменът натопил Стоичков: Някой се крие зад него

34677
Бизнесменът натопил Стоичков: Някой се крие зад него
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Красимир Дачев, които в четвъртък остро нападна футболната легенда Христо Стоичков в интервю за bTV и го замеси в далавери с дървесина, днес изрази абсолютно обратно мнение и призна, че тези, които му карали дървата са твърдели, че тези са на футболната легенда. 

"Много ми е симпатичен,  да не се притеснява, защото е легенда, но да разбере, че е използван. Става въпрос за много пари. Затова пускат слух, за да няма въпроси кои са фирмите", заяви Дачев пред Нова телевизия.

Стоичков и Димитров категорично отричат да са участвали в нагласени търгове

Скандалът около това дали най-успелият български футболист Христо Стоичков е бил облагодетелстван от нагласени търгове за дървесина наб...

„Може би не съм прецизен за него. Някой се крие зад него", констатира пловдивският бизнесмен. 

Дачев обясни, че българската гора е примамлива хапка за всяка партия, която идва на власт. Потайностите й генерират 200 млн. лв. приходи и всеки, който дойде на власт има интерес от гората. Дачев е най-големия собственик на гора в България - 60 000 декара, след държавата. Моите хора като дойдат на жълтите павета няма да правят перформънси с пиано. Миналата година едвам ги удържах, каза Дачев. Той твърди, че бивши министър-председатели му искали пари. 

Красимир Дачев разказа как от 108 търга на Стоковата борса, 90 са спечелени от две фирми. Фирма от 1000 лв. участва в търг за 12 млн. и го печели и дават цени под началната цена, при положение, че купувам на 90 лв., а те дават цена от 47 лв., разказа Дачев. От справка за участниците в търга само 2 от фирмите имат предмет, горска, дейност, всички други са с търговия, реклама, петрол. „След Емил Димитров изчезнаха тези фирми от правния мир", констатира Дачев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com