Бойко Атанасов за СРС-тата: Ръководството на прокуратурата е покрила всички факти

1459
Бойко Атанасов за СРС-тата: Ръководството на прокуратурата е покрила всички факти
Снимка: БГНЕС

Подозренията ми са, че се прикриват доста смущаващи факти и административни нарушения. Не съм запознат в детайли с фактите, за да мога да коментирам дали има извършено престъпление. Прокуратурата, в лицето на ръководството, е покрила всички факти. Надявам се това да бъде изяснено в един бъдещ процес. Подал съм искова молба.. Това заяви следовател Бойко Атанасов, който съобщи, че е бил подслушван незаконно със СРС-та без данни за съпричастност към престъпления и с разрешение от окръжен съдия, вместо от шефа на Софийски градски съд (СГС).

За подслушването стаа ясно от справка на Националното Бюро за Контрол на СРС, която той самият е поискал и получил. 

Следователят, заговорил за проблеми в прокуратурата, е бил подслушван незаконно

Срещу следователя Бойко Атанасов, който обяви наличието на шпицкоманди в прокуратурата, са били прилагани специални разузнавателни сред...

Следователят коментира пред БНР, че научава от медиите за твърдението на главния прокурор Сотир Цацаров, че при настоящото ръководство на прокуратурата спрямо него не са прилагани СРС. Той заяви, че не знае и кой е подписал разрешението за подслушването му, а въпросът му е от 2013 г.

"Моето заявление е адресирано до ръководителя на отдел "Инспекторат" при Върховна касационна прокуратура, като съм поискал да ми бъде предоставена информация по водените срещу мен преписки. Но, не ми е предоставена никаква информация и това е смущаващо, меко казано", каза Атанасов.

Той коментира, че за да бъде разписано разрешение за употреба на СРС задължително трябва да има подозрение за извършено престъпление. "Противното е произвол, нарушено е очевидно Конвенцията за защита правата на човека, Конституцията, нарушени са много закони", каза той.

"Но не това е на преден план. Самият факт, че съдът е дал едно незаконно разрешение това да се случи поставя доста факти", допълни Бойко Атанасов.

Иван Гешев: За шпицкомандата, никой не са убили, което се очертава проблем в работата им

Значи за шпицкомандата к'во да ви кажа, досега, никой не са убили, което се очертава проблем в работата им. Това в заявил Иван Гешев, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com