Боровец е готов за зимния сезон (СНИМКИ)

2790
Боровец е готов за зимния сезон (СНИМКИ)
Снимка: Община Самоков

Днес в хотел „Рила” в Боровец се проведе среща във връзка с готовността на курорта за зимния сезон. Присъстваха представители на експлоатационните дружества, МВР, БАБХ и РЗИ.

Срещата откри кмета на община Самоков Владимир Георгиев, който подчерта, че въпреки, че сме изправени пред необичайна ситуация, всички очакват сезон, който ще даде възможност курорта да работи добре и да се реализира успешен сезон. "Тъй като, предвид ситуацията, ще се разчита основно на българския турист и туристите от съседни страни, все пак ще се направи всичко възможно, за да получат сигурност и добър продукт. За целта е нужно съвместните усилия на всички, ангажирани с това", подчерта Владимир Георгиев.

Владимир Георгиев: Доказахме, че една община може да бъде отворена към гражданите си

В Историческия музей в гр. Самоков кандидатите на "БСП за България" за кметове и общински съветници представиха идеите си за управлeние...

Традиционно на тази среща, която се провежда ежегодно, преди началото на сезона, се докладва готовността на ангажираните институции. И днес готовността на системите бяха докладвани от ЧЕЗ, които подчертаха, че тази година сигурността на електрозахранването е обезпечена. Докладвано се извършва и основен ремонт на подстанцията. От ВиК обявиха, че имат готовност за новия сезон. Подготвени са достатъчно аварийни екипи. Предстои да бъдат почистени резервоарите.

От областна дирекция „Полиция” заявиха, че и тази година са предвидили достатъчен брой полицаи за охрана на курорта и гарантиране на сигурността на туристите. Ще бъдат командировани и допълнителни сили в курорта, както всяка година, а Община Самоков ще поеме настаняването им. От районната служба на пожарната в Боровец също заявиха, че имат готовност, както и уверението, че могат да разчитат на силите от Самоков и Костенец. Представителят на Българска агенция по безопасност на храните заяви, че ще има засилен контрол през сезона.

Акцентът на днешната среща бе предписанията и мерките за гарантиране на безопасността на туристите в условията на епидемия. От РЗИ дадоха предписания на хотелите и местата за обществено обслужване за спазване на строги противоепидемични мерки. Обсъдено бе спазването на дистанция от туристите във всички места за обществено обслужване, както и за ски зоните и лифтовете. От ведомството обявиха, че имат готовност за засилен контрол на територията на курорта. Те споделиха наблюденията си, че в курорта и в момента се спазват засилени мерки, чрез което да се гарантира сигурността на туристите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com