БСП: Кадрови кадрил. Константинов и Найденов вън!

5601
БСП: Кадрови кадрил. Константинов и Найденов вън!
Изумително е качеството на кадри, които заемат високи позиции в управлението, учудват се червените

Кадрови кадрил. Така от БСП определят серията оставки, които се случват като част от усилията да се ограничат щетите и негативния ефект за правителството и за партия ГЕРБ, се казва в декларация на партията.

Само един от тези случаи е възмутителен, а те са различни и има очевидно бърза реакция за отстраняването на Нешева, Павлова, Харизанов, Николова. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които все още не знаем, питат левите депутати.

Найденов: Целта на атаката е моята скромна особа

Не се занимават с бившия председател на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, целта на атаката е моята скромна...

Изумително е качеството на кадри, които заемат високи позиции в управлението, каза Ангел Найденов от КБ. За всяка нова звезда от кадровата скамейка на ГЕРБ липсата на образование е най-малкият проблем, продължи Найденов. За Харизанов липсата на образование бледнее пред криминалното му минало, посочи той. Кое е общото в тези случаи - че са част от кадровия провал на ГЕРБ, е позицията на народните представители от КБ. Точно от тези лица обаче се очаква да прокарват интереси след изборната победа на ГЕРБ, смятат от лявата ПГ.

Странното е, че прекият ръководител на г-н Харизанов не знае за миналото му и как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е написала бонусите, без това да се знае от бившия и настоящ министър на правосъдието, запита Найденов. "Тези оставки са само първата малка крачка в необходимата посока. Ние очакваме по-голямата крачка и това са оставките на земеделския и здравния министър. Очакваме да има още пълна проверка на ведомствата и структурите, чийто ръководители бяха отстранени", каза той. Хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за арогантното поведение на тези хора от властта, настоя Найденов.

Кадровите грешки в МЗХ стават прекалено много, заяви пък в предаването „Преди всички" по БНР лидерът на младежкото БСП Явор Гечев относно отстраняването на председателя на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, който се оказа е с богато съдебно минало.

Според Гечев, скандалът около Харизанов няма да е последният: "Атаката не е срещу Мирослав Найденов, а е срещу политиката и кадрите, които не могат да я водят, или по скоро липсата на политика в това министерство. Кадровият потенциал на МЗХ е под всякаква критика. Няма нужда Найденов да се прави на опарен, защото той е министър на земеделието и би трябвало да поема отговорност. Аз си мисля, че ще излязат нови и нови "калинки" в това министерство. Министър Найденов нека го осъзнае най-накрая и да започне да се опитва да реализира дадената политика."

Падна нова глава. Махнаха председателя на борда "Напоителни системи"

Георги Харизанов ще бъде отстранен временно от длъжността председател на Борда на директорите на „Напоителни системи”. Тов...

Гечев отново повтори твърдението си, че в Държавен фонд "Земеделие" близо 70% са хората, които не си отговарят на длъжностните характеристики: "В момента берат плодовете на собствените си кадрови грешки. Преди изборите ГЕРБ събираха декларации от техните членове кой какво иска да работи, не кой какво може - а кой какво иска. 90% от моя роден град Пловдив бяха реализирани там, където бяха посочили."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com