Бъчварова: Оставката ми е последният вариант

4293
Бъчварова: Оставката ми е последният вариант
Снимка: БГНЕС

„През целия ден се опитваме да намерим най-доброто решение за служителите на МВР. Нашите действия са свързани с желанието ни за по-добро управление на бюджета. Разбирам интересите на синдикатите. Призовавам ги за известно търпение, за да стигнем до най-доброто решение. Моето предложение е да се въведат правила, които да важат от тук нататък", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар на протестите на служителите на МВР в цялата страна.

„Търсим най-добрият вариант за служителите. Оставката ми е последният вариант, който е и най-лесният", посочи Бъчварова пред btv.

Обявиха "смъртта" на МВР

В страната вече се разлепят некролози за "смъртта" на МВР. На тях има следният текст: "На 30.10. 2015 г. след дълго боледуване ни...

С цялото ми уважение към колегите и правото им да изрази своето мнение, искам да им кажа, че наистина работим и обсъждаме най-добрия вариант за тази ситуация, допълни Бъчварова.

Тя обясни, че именно за този най-болезнен аспект от реформите има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор „Сигурност”: "Моето лично предложение е да се въведат правила, които да важат оттук занапред, за да не накърняваме правата на нашите служители – въпреки че това ще утежни бюджета на МВР в момента".

Няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази, подчерта Бъчварова.

„Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение”, допълни тя.

Полицията протестира във Велико Търново, готвят се протести в Стара Загора и Благоевград

Полицаите във Велико Търново се събраха на спонтанен протест пред районното управление в 17.30 часа, предаде БГНЕС. Служителите на ре...

Стотици полицейски служители се събраха пред сградата на Министерството на финансите в София и след това блокираха центъра на столицата. Те заявиха, че протестът им не е организиран, а спонтанен, а поводът за него са готвените драстични намаления и премахване на бонуси към заплащането на заетите в сектора.

Утре темата за реформите в сектора ще бъде обсъдена при премиера Бойко Борисов с участието на министрите на финансите и на вътрешните работи, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com