Българка с най-престижната награда на МОК за телевизия

2275
Българка с най-престижната награда на МОК за телевизия
Снимка: Getty Images

Българката Величка Недялкова бе отличена от МОК миналата вечер с изключително престижната награда „За цялостни заслуги“ по време на връчването на призовете „Golden Rings“ за най-добро отразяване на Олимпийските игри в Токио.

Трофеите бяха в 12 категории: Най-добро отразяване; Най-добър профил на спортист; Най-добро съдържание за равенство и приобщаване; Най-добра иновация; Най-добра дигитална олимпийска услуга; Най-добър олимпийски игрален/документален филм; Най-добра олимпийска програма; Най-добра промоция в ефир; Най-добро съдържание/продукция в социалните медии; Дигитално приобщаване на феновете; Най-добър коментар и Награда за цялостни заслуги.

Полска лекоатлетка продаде на търг медала си от Токио, за да спаси дете (ВИДЕО)

Мария Андрейчик пусна на търг сребърния си медал от олимпиадата в Токио, за да събере средства за операция в САЩ на 8-месечния Милош, с...

Повечето от тези призове бяха спечелени от лидери в световната тв продукция, мегакомпании като NBC Universal, TV Globo, Eurosport Discovery, NHK, CBC/Radio-Canada, 7Network, OBS, France TV, 7Network, SBS, BBC и др. В тази престижна компания място намери и работещата в момента за втора германска телевизия българка Величка Недялкова, единствена носителка на най-престижната награда „За цялостни заслуги“.

„Нямам думи да опиша какво означава тази награда за мен. Горда съм и силно развълнувана с нея. Стартирах с отразяването на олимпийските игри в Москва през 1980 г. и вече имам зад гърба си 10 летни и 10 зимни олимпиади“, каза през сълзи Недялкова при получаването на приза, като благодари на всички, които са и помогнали през годините, особено в последните трудни за олимпийското движение и за телевизиите месеци.“

Величка Недялкова е дългогодишен служител на БНТ, отговаряща за излъчването на големи международни продукции като олимпийски игри, световни и европейски първенства по футбол и др. През 90-те години на миналия век тя се утвърди като един от водещите световни капацитети по тв отразяване на мащабни спортни събития, изискващи голям потенциал, технологичен и човешки ресурс и логистика. Нейната ценна експертиза, огромна работоспособност и полиглотски умения са забелязани от ръководството на ZDF и тя от няколко десетилетия е сред най-ценните кадри и основен продуцент на германската обществена телевизия при преките предавания от цял свят.

При връчването на призовете президентът на МОК Томас Бах заяви: „Олимпийските игри в Токио 2020 бяха най-ангажираните олимпийски игри някога и нов знаков момент в историята на спортното тв излъчване. Чрез партньорствата на МОК с водещи медийни компании по света, ние сме в състояние да споделим магията на олимпийските игри, за да вдъхновят милиарди хора. Тясното ни партньорство с нашите телевизионни оператори е показателно, че можем да сме по-бързи, да се стремим по-високо и да станем по-силни само ако работим заедно – в солидарност. Номинациите за наградите „Golden Rings“ бяха повече от всякога, а широчината, разнообразието и креативността на продукцията са доказателство за страстта и отдадеността на хората, които работят с нас, за да излъчват олимпийските игри“.

Ето каква "пенсия" ще получат медалистите от Олимпиадата в Токио

Спортистите, спечелили медал на Олимпиада, винаги са били повод за национална гордост. Успехът им е повече от заслужен и се гради на уп...

Наградите се организират от МОК за популяризиране и награждаване на отлични постижения в излъчването на олимпийските игри. Победителите бяха определени от международно жури, оглавявано от члена на МОК Анант Сингх, който е водещ професионалист във филмовата, телевизионната и медийната индустрии, председател на Комисията по комуникациите на МОК и член на Комисията по Олимпийските канали на МОК и Комисията за цифрови технологии.

Церемонията по награждаването се състоя в централата на МОК "Olympic House" в Лозана, където в момента се провеждат поредица от заседания на отделните комисии към МОК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 30 март 2024 г.

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com