Цветанов иска разследване на "австрийската връзка" на Станишев

3902
Цветанов иска разследване на "австрийската връзка" на Станишев
Вътрешният министър ще предложи анкетна комисия, която да разследва, какви преводи са правени от неговата приятелка Моника Йосифова към Петер Хохегер в Австрия

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще предложи анкетна комисия, която да разследва, какви преводи са правени по времето на премиера Сергей Станишев от неговата приятелка Моника Йосифова към Петер Хохегер в Австрия.

Австрийския лобист Петер Хохегер беше нает през 2008 г. от правителството на Сергей Станишев, за да проведе рекламна кампания на България в ЕС с цел подобряване на имиджа й, за което са платени 1 милион евро.

"Ди Прессе" раздуха скандал с потънали 1 млн. евро при кабинета "Станишев"

Много се размириса около българската връзка в скандала с лобиста Петер Хохегер. Има съмнения, че с пари от София той е подкупвал австри...

В Австрия тече разследване по подозрение, че с тези пари Хохогер е подкупвал австрийски политици, припомня kafene.net. 100 000 евро са влезли в личната банкова сметка на бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер.

Австрийският "Ди Пресе" съобщи, че разполага с доказателства за нарушения по договора със София. Като български подизпълнител е била наета фирмата на приятелката на Станишев Моника Йосифова - собственичка на агенция "Актив груп".

През нейната фирма е преминавала цялата логистика и рекламните прояви по договора с Хохегер. Йосифова получаваше лъвския пай от договорите за такива цели и обществени поръчки, свързани с тях, по време на тройната коалиция.

През 2006 г. кабинетът "Станишев" също е възложил на лобиста да работи за подобряване имиджа на българската икономика и отново подизпълнител е същата фирма, без да е проведен конкурс за обществена поръчка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com