Цветанов видя екстремизъм на протестите

4928
Цветанов видя екстремизъм на протестите

Недоволството на еколозите е използвано с политически или екстремистки искания и донякъде е било в услуга на организираната престъпност и това всъщност е била целта.

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Напук на обещанията, протестиращите отново блокираха движението

Противно на заявеното обещание след срещата с премиера Бойко Борисов, протестиращите срещу промените в Закона за горите блокираха за ...

Цветанов допълни, че протестът в столицата се е провел незаконно.

"Има нарушаване на обществения ред с блокиране на пътни артерии и затова полицията е направила всичко възможно, за да изтласка тези хора – “да ги изтласка, но не и да посяга”. Апелирам към организаторите на подобни протести - да няма нецензурни изказвания, които да провокират насилие, защото ние трябва да даваме пример за децата и демократичните устои на едно общество", заяви Цветанов.

Той каза, че протестът е гражданска форма да се изрази мнение, но в никакъв случай - не трябва да се посяга на журналисти или полицаи и по този начин да ограничиш правата и свободите на всички останали хора да се придвижат през този пътен център.

"На този недемократичен начин, полицията се стреми с демократични способи да регулира процеса. Полицията прави всичко възможно - да може да ограничи нарушаването на обществения ред при провеждането на подобни мероприятия. Надявам се, че разумът ще надделее и вие, които предавате такива репортажи - всеки един да прецени кое е правилно и кое не. Аз също искам да съхраним екологията и да имаме зелена България”, каза Цветанов.

Протестиращи пребиха оператор на bTV

Оператор от bTV отнесе гнева на протестиращите срещу промените в Закона за горите. Иван Филчев бе показан в ефир с кръв по главата и ...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество