Д-р Румен Хичев: Дезинформацията е опасна, както на индивидуално ниво, така и за обществото като цяло (ВИДЕО)

1778
Д-р Румен Хичев: Дезинформацията е опасна, както на индивидуално ниво, така и за обществото като цяло (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на "Видимо и невидимо: Освобождение" Цветан Томчев ни среща с д-р Румен Хичев. Той е специалист в трансплантологията, има 11 години опит в осигуряването на органи и тъкани, Президент е на българската асоциация на тъканните банки, член е на борда на Европейската асоциация на тъканните банки (EATB) и на 15-ия конгрес на EATB е избран за неин президент. Д-р Хичев е член на Американската асоциация на тъканните банки, на Националната асоциация на трансплантационните координатори и Американския колеж на лекарите. Д-р Хичев беше ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерството на здравеопазването на САЩ.

Д-р Хичев припомня, че има различни спорове и теории за произхода на Covid-19. Едно от по-изчерпателните изследвания стига до заключението, че няма категорични данни за човешка намеса. Последващо изследване заключава, че теоретично е възможно да е имало намеса в генома на вируса. „Но и да е имало такава намеса, тя е била част от изследванията и разработването на ваксини при потенциално опасни вируси и единствения теоретичен начин този вирус да излезе сред човешката популация и да причини пандемията, е ако някъде в лабораториите, които са работили с него, и тъй като коронавирус е разпространен вирус, не е толкова рядък, да е имало, поради небрежност, „изпускане“ образно казано, на някои от работните щамове. Но това са теории, няма доказателства.“ Още: "Стратегията на булдога" за завладяването на България (ВИДЕО)

„В момента способността да се предава (Covid-19 – б.р.) от човек на човек е значително висока, но в замяна на това тежестта на клиничната картина е по-лека и по-мека в сравнение с първата вълна или първите вълни преди две години. Това, донякъде, е логиката на природата - вируси или микроорганизми, които причиняват много висока смъртност и имат много висока способност да се предават от човек на човек, обикновено не успяват да се разпространят толкова много, т.к. те убиват самите гостоприемници.“, казва д-р Хичев и дава пример с вируса Ебола.

Д-р Хичев смята, че има две възможни обяснения за недоверието на хората към науката и медицината: липсата на информация и умишлената дезинформация, т.е. с определени цели да се нанесе максимално щета на обществото.

Гостът споделя, че буквално преди дни Върховния съд на САЩ е отхвърлил едно решение на местен съд, с което се утвърждава забрана на федералното правителство да се намесва, да съветва, да оказва натиск или да изисква от компании или платформи в областта на социалните мрежи, да изтеглят подвеждащи дезинформационни данни, които биха могли да подведат общественото мнение по отношение на евентуални пандемии, вирусни и други заплахи за общественото здраве. „Върховния съд ясно показа с решението си, че трябва да се вземат мерки срещу такава дезинформация, защото маските наистина имат роля. Това се доказа многократно от обективни клинични експерименти.“ Още: Полк. о.з. Диман Георгиев: Проблемът в момента е безотговорността на службите (ВИДЕО)

За да разберете има ли случаи на отнети лекарски права, за нечистоплътната и откровено злонамерена кампания на група лекари - антиваксъри, ползвали логото на Европейския парламент, гледайте разговора на Цветан Томчев с д-р Румен Хичев във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

"Витоша ски" с позиция за спирането на Симеоновския лифт

Апелативният прокурор на София хвърли оставка

Бебешките пюрета са предпочитан избор за захранване на бебето

НКЖИ дава над 12,5 млн. лв. за киберсигурност

Нови избори - нови надежди за младите хора: Кога ще се обособи Министерство на младежта?

Грандиозен астрономически проект: България се присъединява към паневропейския радиотелескоп LOFAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество