ДАНС изгони още двама турски граждани

3286
ДАНС изгони още двама турски граждани
Снимка: БГНЕС

Още двама турски граждани са обявени от ДАНС за заплаха за националната ни сигурност и са експулсирани.

На 21 март 2017 г. със заповед на председателя на агенцията са наложени принудителни административни мерки „експулсиране”, „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин, извършвал дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация.

Изгоненият от ДАНС турчин създавал антибългарски настроения в смесените райони

Наложените от председателя на ДАНС мерки на турски гражданин са във връзка с действия, насочени срещу териториалната цялост и единствот...

Лицето е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.

Друг турски гражданин, на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Според събраните от органите на ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес.

Взетите мерки са в изпълнение на функциите и правомощията на органите на Държавна агенция „Национална сигурност” по противодействие на заплаха за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС.

МВР и ДАНС изгониха турски гражданин, бил заплаха за националната сигурност

МВР е съдействало на ДАНС за принудителни мерки, наложени на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност. На лиц...

Миналата седмица бяха взети административни мерки срещу други трима турски граждани заради извършване на дейност, насочена срещу националната сигурност на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com