Димов: Намаляваме продуктовите такси за новите коли и увеличаваме тези за старите

1576
Димов: Намаляваме продуктовите такси за новите коли и увеличаваме тези за старите
Снимка: Havas

Предлагаме да се намалят продуктовите такси за новите коли и ще увеличим тези за старите, като за електромобилите няма да има. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на изслушването си в Комисията по околна среда и води в отговор на въпрос на депутата от ПГ на ДПС Джевдет Чакъров във връзка с продуктовата такса на моторните превозни средства.

Министърът обясни, че промяната в таксите е част от наредба, което в момента се съгласува.

ВАС: Планът за "Пирин" трябва да мине екооценка

Тричленен състав на Върховният административен съд отмени решение на министъра на околната среда и водите, в което се казва, че не тряб...

Министър Нено Димов поясни, че таксата за автомобилите до 5 години ще се запази. „Въвеждаме нови такси за тези, които са над 3,5 тона и над 8 пътника“, допълни министър Нено Димов.

Подготвяме промени в Закона за качеството на атмосферния въздух и с тях ще въведем изисквания за съдържанието на сяра и пепел в твърдите горива, заяви още той в отговор на въпрос на депутата от ПГ на ГЕРБ Александър Мацурев във връзка със заключенията от неформалната среща на министрите на околната среда.

Министърът заяви, че качеството на атмосферния въздух не е екологичен, а социално-икономически проблем и именно това е заключението на неформалния съвет на министрите на околната среда.

Нено Димов заяви, че скоро време депутатите ще имат възможност да разгледат промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух. „С това искаме още от следващия отоплителен сезон да въведем изисквания за съдържанието на сяра и пепел в твърдите горива. Така щото на пазара да на могат да бъдат продавани силно замърсяващи твърди горива. Ние не можем да контролираме домовете на хората, но пазарът може да бъде контролиран“, заяви министърът, цитиран от Фокус.

Държавата влезе на проверка на плаж "Делфин"

По разпореждане на министрите на туризма Николина Ангелкова и на околната среда и водите Нено Димов експерти от Регионалната инспекция...

„Още с встъпването ми в длъжност обявих, че основният приоритет на Министерството ще бъде качеството на атмосферния въздух. Естествено като продължение беше това да бъде една от двете основни теми, които да бъдат повдигнати по време на неформалния съвет на министрите. Втората тема, която беше определена като ключова е свързана и с приоритета на българското правителство, а именно намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите, като в конкретния случай говорим за по-добро регулиране в рамките на ЕС и тежестите, които самата европейска администрация налага на страните-членки“, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Станбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com