Джигити на пътя със сини лампи

23727
Джигити на пътя със сини лампи

Последният инцидент с кола на НСО и джипа на премиера Бойко Борисов напомни за многобройните нелепи пътни ситуации с лимузините на Нацианалната служба за охрана, докато съпътства ВИП персоните. 

Чиновници от министерства и агенции масово шофират с превишена скорост по родните пътища. Това показва проучване на “Труд”, което потвърди наблюденията на хиляди простосмъртни шофьори. Сигурно на всеки му се е случвало покрай него да префучи черен мерцедес със син буркан или беемве с малка лепенка с цветовете на трикольора на предното и задното стъкло. 

По закон колите на държавната администрация не се ползват от имунитет сред катаджиите, стига да не се движат със специален режим - с включени сигнални светлини и сирени. 

Липсват контраразузнавачи с арабски

В ДАНС  липсват контраразузнавачи с арабски език, са установили депутати от ГЕРБ при анализа на едногодишната дейност на Агенцият...

Министърът по управлението на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев е единственият член на кабинета, който сам си призна, че е глобен от КАТ на пътя. През февруари тази година той беше спрян от пътни полицаи край Ловеч. Дежурният патрул глоби министъра с 20 лв. заради това, че е шофирал с невключени къси светлини.

Повечето министри обаче се движат със служебни коли с буркани и катаджиите прибират палките, щом ги видят. Превишаването на скоростта е най-честото нарушение, за което са санкционирани държавните шофьори.

За свои служители, отнесли глоби от КАТ, си признаха от администрациите на Народното събрание, Националната служба за охрана (НСО), Държавния фонд “Земеделие”, Националната агенция по приходите (НАП), Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) и министерствата на външните работи, отбраната, земеделието, икономиката, транспорта и регионалното развитие. Чиновниците летели най-често със скорост от 25-30 км/ч над позволеното.

При цивилните най-много нарушения от началото на годината насам отчита Държавен фонд “Земеделие”. Шофьори на ведомството получили 36 електронни фиша и 2 призовки. Провинилите се водачи платили от джоба си глоби от 35 до 140 лв.

Служители на ДАНС са хванати от КАТ в неспазване на ограниченията на скоростта 25 пъти. След агентите по брой отнесени санкции за същото прегрешение се нареждат служителите на НАП. Данъчните са се “отчели” извънредно към хазната с 16 платени глоби.

Трудно е да пазя живота на Бойко

Трудно е да пазя живота на премиера Бойко Борисов. На такава позиция човек трябва да взима много неща предвид, да комбинира много инфор...

Служба “Военна полиция” е уведомена от органите на МВР за 18 случая на уличени в пиянство служители на Министерството на отбраната. При 17 от тях военнослужещите карали личните си коли и само при един инцидент - служебен автомобил. Служители на военното ведомство са допуснали и 83 пътнотранспортни произшествия със собствени возила. Отделно от КАТ, “Военна полиция” е констатирала 86 случая на неизползване на предпазни колани от офицери, сержанти, войници и цивилни чиновници. Срещу нарушителите са издадени 77 наказателни постановления.

Шофьори на НСО са отнесли осем акта от началото на годината, общо за 580 лв. Шефът на НСО ген. Тодор Коджейков коментира наскоро, че от 10 инцидента с техни коли само три са по вина на хора от службата. 

На автомобилите на президента Росен Плевнелиев и вицето Маргарита Попова не са съставяни актове, уточняват от службата.

Общо 16 коли на Националната служба за охрана обслужват администрацията на президента Росен Плевнелиев, показва справка на президентството, поискана от в. "Сега". 10 коли обслужват секретарите на президента. Автомобили на службата се ползват и от главния секретар, началника на кабинета на президента и началника на кабинета на вицепрезидента. На разположение на служителите от администрацията, включително съветниците, са три автомобила на НСО.

В последно време до медиите стигна информация за множество инциденти с автомобили на Националната служба за охрана (НСО). Ето част от тях.

ДАНС погна любовниците на мафиотите

Оперативно дело "Държанка", в което се съдържа информация за любовниците на знакови мафиотски босове и авоарите, които гангстерите уп...

20.06.2012 г.

Автомобил на Националната служба за охрана блъска линейка на кръстовището между булевардите “Васил Левски” и “Дондуков”, която се преобръща. Тежкият инцидент се разминава без пострадали.

6.10.2011 г.

Черен джип BMW на НСО катастрофира с “Фолксваген Туарег” точно пред централата на службата до ресторант “Кошарите” в София.

20.05.2011 г.

Пращат наши агенти на обучение на Острова

Очаква се наши момчета от разузнаването и ДАНС да минават на обучение в спецслужбите на Великобритания. Това ще стане, след като преми...

Лек автомобил на НСО катастрофира по време на визитата на президента Георги Първанов в Кърджали. Водачът отнема предимство на друг автомобил при излизане от паркинг. На служителя на НСО е съставен акт.

15.02.2011 г. 

“Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация се удря с пилотния джип от кортежа на премиера Бойко Борисов и закача автомобила, в който се возят министър-председателят и вицето Цветан Цветанов в прохода Петрохан. Няма пострадали.

Вече година и половина Пътната полиция издава и електронни фишове на коли, чиито номера са заснети от стационарни и мобилни камери за превишена скорост. Само в София са съставени към 30 000 такива фиша, като половината от тях са регистрирани на юридически лица.

Редактор: Елена Андонова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...