Последният полет на цепелина

6257
Последният полет на цепелина

Наложи ни се да чакаме пет години, но най-сетне можем да видим последния полет на великия рок цепелин. Пълният запис на един най-очакваните концерти в историята – този на Led Zeppelin в лондонската 02 Arena на 10 декември 2007, ще бъде излъчен само на 21 октомври, но пък във всички кина Арена.

21 октомври ще бъде истински специален за феновете на Led Zeppelin по целия свят – кинопрожекциите на концертния филм Celebration Day ще има в най-големите градове в Европа и Северна Америка (с галапремиери в Лондон, Лос Анжелис и Ню Йорк), а в България прожекциите ще бъдат в салоните на кина Арена в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново, като началният час е един – 19:30.

Представлението в лондонската O2 Arena остава единственият концерт на Led Zeppelin от 1979 до момента, което пък го прави необикновен, а и необикновено търсен. Билетите за концерта бяха изкупени за секунди, като от опиталите се да резервират своя пас 20 милиона души, едва 18 хиляди успяха.

Голямото събитие всъщност бе част от благотворителна музикална вечер в памет на починалия през 2006 президент на Atlantic Records Ахмет Ертегюн, а в началото на шоуто свирят Кийт Емерсън от Emerson, Lake&Palmer, Пол Роджърс, Паоло Нутини и Foreigner, но основната аткракция е именно сетът на Led Zeppelin, включващ ключови 16 парчета от тяхната дискография и продължаващ над 2 часа. Те са наблюдавани от много други велики музиканти и светски личности като Дейв Грол от Foo Fighters, Дейвид Гилмор от Pink Floyd, братята Галахър от Oasis, Наоми Кемпбъл, Парис Хилтън и дори датският принц Фредерик.

Цепелините излизат в единствения възможен състав – Робърт Плант на вокали, Джими Пейдж на китари, Джон Пол Джоунс на бас и клавири и синът на оригиналния барабанист на бандата (починалият през 1980 Джон Бонам) – Джейсън Бонам. Представянето им е триумфално – неслучайно Марк Лий от The daily telegraph описва концерта като ”истинско рокенрол празненство – вълнуващо, магическо и внушително”.

Всички, които са пропуснали единствената прожекция на Celebration Day или държат да го гледат отново и отново, могат да се сдобият с физическото издание след 19 ноември. Концертът ще бъде пуснат на пазара като DVD, Blu-ray, двойно аудио CD, тройна плоча, както и луксозно колекционерско издание с допълнителни кадри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com