Държавата даде "Царевец" на община Велико Търново

23971
Държавата даде "Царевец" на община Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави на община Велико Търново безвъзмездно за срок от 10 години право за управление на архитектурно-музейния резерват „Царевец”, съобщиха от правителствената информационна служба.

Имотът – изключителна държавна собственост, ще бъде използван от местната власт за разширяване на културната инфраструктура на общината, както и да използва различни проекти за популяризирането й.

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене

За първи път наградата "Най-добър град за живеене в България" взеха два града - Велико Търново и Бургас. София бе удостоена с две наг...

Работата, свързана с опазване на културната и историческа ценност, осъществяването на научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей – Велико Търново.

На Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ беше предоставено управлението върху два имота с обща площ от 5 дка в Оряхово, ползвани преди години от НКЖИ. Двата имота ще бъдат използвани за оформянето на пристанищен комплекс.

Оптимизация на условията за работа на приходната администрация и подобряване обслужването на гражданите и търговските субекти е целта на друго решение на правителството. С него първият надпартерен етаж на сградата на ул. „Врабча” №23 в столицата, който е в управление на областния управител, е предоставен на Националната агенция за приходите, а ползваният от Агенцията партерен етаж е обявен за имот – частна държавна собственост. С промяната ще бъдат осигурени работни помещения и за новото звено на НАП – дирекция „Фискален контрол”.

Поради отпаднала нужда Министерският съвет отне от МВР и ДАНС правото на управление върху части от имот – публична държавна собственост, и безвъзмездно ги предостави за управление на Държавна агенция „Технически операции“. Това са пет сгради на бул. „Ал. Малинов“ в София, които ще създадат възможност за изпълнение на основни функции на ДАТО.

Трабант фест във Велико Търново - за пета поредна година

За пета поредна година във Велико Търново ще се проведе Трабант фест. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Велико Търново...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com