Филип Златанов не помни нищо, записано в тефтерчето му

20201
Филип Златанов не помни нищо, записано в тефтерчето му

Председателят на Комисията за конфликт на интереси (ККИ) Филип Златанов не пожела да отговори на нито един въпрос на БНТ за записките му в скандалното тефтерче, което вчера (17 юли) прокуратурата показа като доказателство за възможно нагласяване на решенията на ККИ.

Отговорът на Златанов на всеки въпрос беше „не си спомням”. Това включваше въпроси коя е И. Ф., защо трябва да ѝ се докладва всичко за „държавните мъже”, какво означава изречението „да се изкарат хората от улиците”, което е написано на 19 февруари тази година, когато вече имаше протести срещу правителството на Бойко Борисов. Златанов каза, че познава Искра Фидосова, но не призна И. Ф. да е тя.

Плевнелиев обясни кога и защо е контактувал с Комисията за конфликт на интереси

Президентът е имал досег с Комисията за конфликт на интереси на 19 септември миналата година. Тогава председателят на ККИ е поискал от ...

Златанов повтаряше при всеки въпрос, че това са лични записки и те няма как да се ползват в производството срещу него. На въпрос дали шефът на ККИ има и друго тефтерче, което да не е толкова старо и Златанов да си спомня в него какво е написал, той отново не даде смислен отговор.

В момента Златанов не е освободен от поста председател на Комисията за конфликт на интереси – той е в отпуск.

Вчера, 17 юли, прокуратурата представи тефтерчето на Златанов като основно доказателство в разследването на това дали е имало манипулации при вземането на решения от Комисията за конфликт на интереси по време на управлението на ГЕРБ. Беше посочено, че лицето И. Ф. е в основата на вземаните от комисията решения и че е от женски пол. Самата Искра Фидосова официално отрече да е човекът, криещ се зад символите.

От прокуратурата уточниха, че една от основните насоки на разследването е защо името на президента Росен Плевнелиев присъства толкова често в тефтерчето на Златанов. Плевнелиев пък отговори, че е дал на ККИ всички изискани документи дали и как е напуснал постовете си в търговски фирми след като е станал министър на регионалното развитие и благоустройството. Президентът подчерта, че тези документи са публични, а отделно досега Комисията за конфликт на интереси не го е уведомила какво е решила след разглеждане на документите.

Прокуратурата ще търси има ли преписка за конфликт на интереси срещу Плевнелиев

Явно ролята на И.Ф. е водеща. Това каза на пресконференция относно обвинението на председателя на Комисията за конфликт на интереси Фил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com