Фондация „Вълшебен свят“ и хиляди български младежи застанаха „Заедно срещу омразата“ (ВИДЕО)

978
Фондация „Вълшебен свят“ и хиляди български младежи застанаха „Заедно срещу омразата“ (ВИДЕО)
Снимка: Фондация „Вълшебен свят“

Дискусии, демонстративни състезания, предизвикателства, снимки, видео, дигитално съдържание, печатни материали, срещи с вдъхновяващи събеседници и много усмивки бяха част от проекта „Заедно срещу омразата“, който фондация „Вълшебен свят“ реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

На специална пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София част от организационния екип сподели с медиите достигнатите резултати и примери от десетте визити на фондацията в страната.

„В рамките на проекта успешно проведохме 10 събития с младежи от Пловдив, Враца, Кюстендил, Варна, Бургас (Слънчев бряг), Хасково, Сливен (Твърдица), Перник и София, а на усмивките ни не можаха да попречат нито климатичните, нито организационните предизвикателства“, сподели адв. Елена Тодоровска, председател на УС на фондация „Вълшебен свят“, която специално поздрави повече от 500-те младежи, които се включиха като участници в кампанията. Още хиляди станаха част от проекта в социалните мрежи на фондацията, а забавните снимки и видеоклипове от демонстративните състезания продължават да трупат гледания в мрежата.

На днешната пресконференция стана ясно, че най-мащабното събитие и видеото, което е получило премиера буквално преди броени дни, е финалният епизод от кампанията на столичната Sofia Karting Ring, което се проведе през декември. Там шампионът по картинг Николай Върбицалиев и ръководителят на проекта Костадин Крантев заформиха интересна дискусия с гостите, а последвалите демонстративни сесии показаха, че момичетата и момчетата са слушали внимателно и на пистата нямаше нито един инцидент, макар участниците да бяха завършили впечатляващите почти 1000 обиколки.

Кампанията, която има за цел да разпространи позитивното поведение сред подрастващите, започна в началото на лятото в Пазарджик, след което мина през почти всички картинг трасета в страната, за да завърши през ноември в Твърдица (трасето до Сливен замени вече затворения ринг в Благоевград) и на вече споменатия „голям финал“ в средата на декември на закритата писта в столицата.

Позитивните послания на проекта са насочени срещу всички форми на омраза, срещу насилието, дискриминацията и агресивното поведение и са в подкрепа на толерантността. С тазгодишния си проект фондация „Вълшебен свят“ продължава дългогодишната си кампания „С усмивка“, която екипът на организацията и нейни партньори и приятели започват преди повече от 5 години и ежегодно поддържат с различни инициативи за деца и младежи, водени от добрия пример и ограничаването на негативното отношение към себеподобните. През годините част от каузата стават известни личности като футболистите Димитър Бербатов, Христо Янев и Владо Манчев, картинг шампионът Николай Върбицалиев, Лъчо и Тото от СкандаУ, влогърите Павката и Ицака и много други.

Проектът на „Вълшебен свят“ е по Националната програма за изпълнение на младежки дейности и има за цел не само да реализира събития „на живо“, но и да покаже добрия пример и да разпространи посланията за толерантност в интернет, където младежите най-често и най-отдадено присъстват. Затова и организаторите обещаха да продължават да споделят интересни кадри и истории от беседите и събитията, а при следваща възможност и да подновят кампанията през лятото на 2024 в отговор на всички младежи, които пишат на организаторите с въпроси кога отново ще могат да се забавляват „с усмивка“.

„В началото на кампанията през миналата година си пожелахме много усмивки, днес спокойно можем да кажем, че това желание се сбъдна, което ни радва изключително много. Ще продължим да работим все така „с усмивка“ заради партньорите ни от цялата страна, заради новите ни приятели, с които се срещнахме по време на събитията и заради всички онези от вас, които вярват, че добрият пример и позитивните послания правят ежедневието ни по-приятно“, завърши адв. Елена Тодоровска и благодари на Министерството на младежта и спорта за тяхната подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com