Халаф: Не трябва да гледа с насмешка на заплахите на "Ислямска държава"

1332
Халаф: Не трябва да гледа с насмешка на заплахите на "Ислямска държава"

Няма нищо изненадващо в този атентат, защото "Ислямска държава“ няколко пъти през последните седмици повтаря, че преминаваме към новата фаза на борба между тях и "неверниците“. Това това каза в интервю БНР българският журналист от арабски произход Мохамед Халаф.

Според него съзнателно се е готвел този удар да бъде след Европейското първенство по футбол и в деня, в който Франция празнува своята независимост.

Владимир Чуков: Атаката в Ница е срещу френската държава

Повече от очевидно е, че става въпрос за акт срещу френската държава, тъй като ако търсеше максимален ефект, това трябваше да бъде срещ...

"В Ница има предградия, където живеят много френски граждани от арабски произход. Вече знаем, че атентаторът е тунизиец. Във Франция те имат много проблеми, имат лошо отношение към обществото на Франция и към държавата като цяло. Всичко това в момента се използва от "Ислямска държава“", каза още той.

По думите му Франция се включва много активно в тези военни процеси срещу "Ислямска държава“, а освен това пращат нови контингенти в Ирак и в Сирия.

:Това предизвиква в "Ислямска държава“ желание за отмъщение. Най-голямата група европейски джихадисти е френската група, която има ръководна роля в Сирия и Ирак. Те са безпощадни бойци, които не се спират пред нищо. Не трябва да се гледа с насмешка на това, което казват от "Ислямска държава“. Всичко, което казват те, се случва", допълни журналистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com