Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland

10460
Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland
Снимка: Кауфланд

От началото на месец септември клиентите на четири от хипермаркетите на Kaufland могат да намерят автентичен испански хамон Серано. Деликатесът се внася от гр. Сарагоса и ще се предлага целогодишно в три магазина в София (в кварталите „Банишора“, „Малинова долина“ и „Крива река“) и в един в гр. Варна (кв. „Трошево“). Автентичният хамон Серано се приготвя от 100% свинско месо, добито от бели породи прасета. Характерното при него е зреенето му в специална среда и при точно определена температура в период от 15 месеца.

„Книги за смет“ идва в Бургас на 10 септември

Най-голямата национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето - „Книги за смет“, започва есен...

„В Kaufland България непрекъснато работим за надграждане на продуктите и услугите, които предлагаме на нашите клиенти. Решението да увеличим асортимента на свежата витрина с хамон Серано дойде именно в отговор на интереса на клиентите към този вид деликатес. Българинът предпочита колбаси, произведени по традиционни рецепти, но това, което отчитаме като тенденция е, че в последната година интересът към вносни продукти и в частност към хамона се е увеличил с над 12% в обем за 2021.“, коментира Теодора Арапоглу, старши ръководител „Колбаси“ в Kaufland България.

Хамонът Серано е новото допълнение към богатия асортимент и на единствената в света витрина със сертификат за качество TÜV. Съоръжението в квартал „Банишора“ е с дължина 28,80 м, като в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове.

Буквалното значение на Хамон е „планинска шунка“ и произходът му се свързва с испанския град Сарагоса. Деликатесът се сервира нарязан на тънки парчета и е подходящ за самостоятелна консумация или в комбинация с различни видове сирена, други месни деликатеси, салати, плодове и червено вино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com