Ирена и Благой – от хандбала и БДЖ до света на търговията

1680
Ирена и Благой – от хандбала и БДЖ до света на търговията
Снимка: Lidl

Тя завършва Националната спортна академия с профил хандбал. Той – висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, като след това 7 години работи като ръководител на движението и началник гара в БДЖ. И макар първите им професионални стъпки да са в коренно различни посоки, идва момент, в който Ирена Спасова и Благой Георгиев поемат в общ коловоз – този на търговията.

Ирена открива Lidl преди 7 години – започва като складов служител в логистичната база на веригата до София, в с. Равно поле. Впечатлява се както от огромните размери на склада, така и от динамиката на работата. Непознатото в началото ѝ изглежда плашещо, но само докато не го опознава отблизо. След като минава през въвеждащите обучения и усвоява принципите на работа, картината се подрежда и всичко си идва на мястото. Днес има опита и увереността, че може да се справи с всяка задача, без да губи тръпката и желанието да учи нови неща. „Постоянно преминаваме през различни обучения, учим нови програми, с които работим в склада. Не спирам да уча нови неща, което ме мотивира да продължавам да се развивам“, казва Ирена. Мотивират я и колегите ѝ, с голяма част от които са и приятели. Помагат си взаимно и знаят, че могат да разчитат един на друг. „Зарежда ме и чувството за хумор на колегите и е изключително удовлетворяващо, когато свършим работата качествено и навреме“, допълва тя. Освен страхотен екип, в Lidl открива и така нужната сигурност. Убеждава се в това по време на двете си майчинства, които изкарва в компанията. „Много приятно се изненадах, когато разбрах, че има правило служители с деца до 6-годишна възраст да не полагат допълнителен труд. Така успявах да си тръгвам точно в 17.00 ч. и да взимам децата си от детска градина“, спомня си Ирена. Именно това ѝ помага да съчетае успешно работата със семейния живот – баланс, който успява да поддържа и до днес.

За разлика от нейните 7 години, Благой има зад гърба си само 8 месеца в Lidl. След опита в областта на трансторта, това е първата му среща с търговията и по всичко личи, че засега е обещаваща. Решава да смени амплоата заради по-добрите работни условия и възможностите за развитие. Макар да е от скоро, вижда, че екипът е сплотен, атмосферата е приятна, учи страшно много нови неща и най-важното за него – има накъде да се развива. Вече си е поставил и следващата цел – един ден да стане групов ръководител в складовата база на веригата. Знае, че ако е постоянен в усилията си, е въпрос на време да го постигне. Харесва му и още нещо – заради удобния график, понякога има почивни дни през седмицата, които посвещава на хобито си – да почиства и полира автомобили и така да ги прави още по-хубави – страст, останала му от времето в транспортното училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com