Известен наш актьор обвини "Топлофикация София" в манипулация

9994
Известен наш актьор обвини "Топлофикация София" в манипулация
Снимка: Thinkstock

Вместо да говорим за сериозни работи, сега се занимавам с глупости. Така актьорът Славчо Пеев коментира сблъсъка си с „Топлофикация София” пред Нова телевизия.

Как може човек да е осъден през месец май и да разбере чак ноември, попита Пеев. Осъден съм, защото „вероятно няма да плащам сметки от май до октомври”, каза той. И посочи, че е осъден за сума от 4000 лева – неплатена от 2007 година насам. Не съм получавал с течение на времето уведомление как е растяла тази сметка, твърди Пеев.

Топлофикация София ще плаща дълга си към Булгаргаз 20 години

"Топлофикация София" ще сключи споразумение с "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) за изплащане в следващите двадесет години на натрупан...

Стана ясно, че Пеев живее в общинско жилище. На всеки 4-5 месеца Столична община ми праща уведомление да платя и аз плащам. Ако не платя, ще ми прекратят договора, посочи актьорът. До 15 октомври получих сметка за 450 лева, а преди два дни – че дължа 430 лева, каза Пеев. Вече има призовкар в тази държава, чиято цел е да не те намери, добави той.

Разбрах, че имам такава сметка, след като в ДСК ми казаха, че имам запор върху сметката, уточни Пеев.

Пиарът на „Топлофикация София” Елизабет Павлова обясни, че съобщението за 450 лева било за месечна сметка. На отделен ред има и цялата дължима сума, каза тя, а Славчо Пеев отрече. Г-н Пеев има настанителна заповед в жилището от 2000 година, а от тогава той иска откриване на партида. До 2007 година всички задължения са изчистени, но от 2007 година г-н Пеев спира да плаща, каза Павлова. Първото дело е от декември 2007 до декември 2011 година – в този период г-н Пеев забравя да си плаща сметките, заяви Павлова. Не съм живял в този общински апартамент тогава, отрече актьорът. Защо не съм получил тогава уведомление, попита той. На въпрос дали „Топлофикация София” не се свързва с Общината кой е наемател в общинското жилище, Павлова отговори, че нов наемател си открива партида и ако не плаща, общинските власти ще го изгонят. Пиарът на „Топлофикация София” каза и за второ дело – от 2011 до 2013-та година.

Информация за съдебното решение се изпраща от съответния Районен съд, опита да се измъкне пиарът на „Топлофикация София” от въпрос кой уведомява съдения за делото. Изпращаме писма ежемесечно, каза тя, а Пеев я обвини, че нарочно не се пращат уведомления. Павлова заяви и, че „Топлофикация София” работи със свои юристконсулти и на база иска съдът определял възнаграждението. Можем да проверим за случая с неплатени 8,70 лева, които са станали 1000,70 лева, обеща Павлова.

От Топлофикация София дават съвети за по-ниски сметки

С новите цени, утвърдени от КЕВР, ще има намаление на сметките, ако потреблението се запази. Средното намаление ще е малко над 16% - то...

По думите на Павлова, по процедура, клиентът трябвало да види колко дължи в отделен ред колко дължи. После шест месеца се установявал контакт – с писмо и по телефона. А накрая имао 14 дни за споразумение. Не е вярно, възмути се Славчо Пеев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com