Язовир Искър пред преливане!

18160
Язовир Искър пред преливане!
Снимка: БГНЕС

В момента нивото на язовир Искър е 10 см под преливниците, в същото състояние е и водното огледало на ВЕЦ Пасарел. Това каза пред журналисти инж. Василий Маринковски, заместник-директор на Югозападното държавно предприятие във връзка с почистване на речното корито на река Искър, предаде „Фокус”.

„Aварийно и спешно почистваме коритото на реката. То трябва да бъде направено по най-бързия начин, за да могат да бъдат изпускани води и да не възникне аварийна ситуация”, уточни инж. Василий Маринковски.

13 язовира, собственост на "Напоителни системи", преливат

Три верижни багера на "Напоителни системи"-ЕАД от Пловдив и Пазарджик почистват и разширяват отводнителния канал в село Мало Конаре, ...

Той подчерта, че не може да се каже, че състоянието на коритото е лоши. По думите му се върши всичко, което е преценено като необходимост от предприятието, и от Столична община.

„На 13 март оперативният щаб е обходил цялото трасе. По време на първия оглед като опасност са определени между 600-800 дървета. Сега когато обикаляме подробно по маршрута, те наистина са малко повече”, заяви заместник-директорът на предприятието.

Той подчерта, че е необходимо почистването да бъде свършено по най-бързия начин, защото става въпрос за голям брой жители в района, голяма инфраструктура и сериозни проблеми.

„Задачата ни е поставена за 3 дни. Надявам се до края на деня да свършим огромната част от дейността и до утрешния ден да останат съвсем малко участъци, които трябва да бъдат почистени”, допълни инж. Маринковски.

Всички язовири на "Напоителни системи" са под постоянен контрол

Всички язовири, стопанисвани от „Напоителни системи", са под постоянно наблюдение, съобщават от дружеството. Във връзка с обилни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество