„Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков тръгва „на турне“ в магазините на Kaufland в страната

1189
„Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков тръгва „на турне“ в магазините на Kaufland в страната
Снимка: Кауфланд

Специално обособена „Капсула на славата“ с емблематични вещи и снимки на легендата на българския футбол Христо Стоичков тръгва на обиколка из страната благодарение на Kaufland. Атрактивната инсталация, в която са изложени знакови предмети на мегазвездата, ще може да бъде видяна в магазините на лидера в модерната търговия в повече от 10 града в цялата страна. Първата спирка е филиалът на ритейлъра в Карлово, който отбелязва 10 години от отварянето си. Обиколката, която представя световно признати постижения на Стоичков, ще продължи през цялата година.

„Радвам се, че благодарение на партньорството ни с Kaufland, хората от цялата страна ще могат да се докоснат до едни от моите най-ценни вещи, които донесоха огромна радост на целия български народ през 1994 год. Вярвам, че този малък жест отново ще събуди чувство на национална гордост и щастие у всеки любител на спорта“, каза Стоичков по повод старта на турнето на неговата „Капсула на славата“.

„Капсулата на славата“ бе представена за първи път в един от най-новите магазини на

Kaufland, който бе открит в края на 2023 год. в столичния квартал „Люлин“. Сред знаковите предмети в нея са националната фланелка на Христо Стоичков, с която играе на Световното първенство по футбол през 1994 год., бутонки, както и оригинално копие на трофея „Златна топка“. Това е най-престижната индивидуална награда във футбола, с която легендата на българския футбол триумфира на 19 декември 1994 год. на церемония в Париж. И до днес Христо Стоичков е единственият българин, носител на „Златната топка“ в най-популярния спорт на планетата.

След Карлово обиколката на знаковата инсталация ще продължи във филиали на веригата в Стара Загора, Казанлък, Пловдив, Хасково, Габрово, Ямбол, Бургас, Варна, Русе, Плевен и други градове, в които феновете на футбола ще могат да се докоснат до най-значимите отличия на Камата. Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков на Kaufland България за нейните клиенти и фенове на спорта. А всички посетители и гости на столицата имат възможност да посетят Зала на славата "Христо Стоичков", за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол.     

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com