Kaufland България подпомага кариерното и личностното развитие на младежи

1035
Kaufland България подпомага кариерното и личностното развитие на младежи
Снимка: Кауфланд

Седем ментори от Kaufland България ще подпомагат кариерното и личностно развитие на младежи като част от програмата „Mentor the young”. Началото на четвъртото издание на инициативата бе дадено на 12 март, неделя, по време на официално събитие.

Kaufland България подкрепя „Mentor the Young” от създаването ѝ през 2021 г. чрез участие на водещи експерти от екипа на ритейлъра, които влизат в ролята на ментори. В четвъртия сезон на „Mentor the Young” ще се включат над 912 участници, които са разпределени в отделни двойки ментор-студент. Като част от инициативата до 18 юни ги очаква динамична образователна програма с над тридесет организирани събития, в това число 20 обучения и бизнес симулации, 10 нетуъркинг събития, 4 менторски събития и над 1000 индивидуални координаторски срещи.

Ментори от Kaufland България ще бъдат седем на брой. Те ще запознаят студентите с различни възможности и перспективи в личностен, кариерен и предприемачески аспект, като приложат познанията си от дългогодишната си практика и допринесат за по-задълбочената и фокусирана работа на младежите. Всички двойки ментор-студент, включително и тези, в които присъстват ментори от Kaufland, ще заложат свои общи цели на обучението в три направления – менторство, образование, общност. На тяхна база през юни ще бъдат отчетени и резултатите, които двойките са постигнали в съвместната си работа.

Програмата „Mentor the Young“ е основана от Александър Граматиков преди по-малко от две години. Целта й е да свързва активни и амбициозни млади хора от 18 до 25- годишна възраст с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи с поне 5-годишен опит. Генерални партньори на тримесечната безплатна менторска програма са Kaufland България, Еконт, Америка за България, diva-e, Louis Dreyfus Company, Пощенска банка и еМАГ България.

Темата за кариерното развитие на младите хора в страната е в дневния ред на компанията години наред, през които най-голямата търговска верига у нас е инициатор на собствени кариерни програми за младежи. Сред тях са програмите „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит и „Търговска академия 2022“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. През изминалата година компанията даде началото и на първото издание на „Стипендиантска програма 2022-2023 г.“, насочена към студенти в 3-ти и 4-ти курс. Освен това, специално за учениците Kaufland предлага целогодишно дуално целогодишно обучение и програма за лятна практика.

Водещият ритейлър има традиции в осъществяването и на редица партньорски програми, които са насочени към развитие на образование, предприемачество и иновации за младежи, чиято дългосрочна цел е да се подпомага създаването на среда за изграждане на бъдещите лидери у нас. Партниращи институции и организации на Kaufland са Университета за национално и световно стопанство, Софийски университет, Тийноватор, Junior Achievement, Клуб на талантите, To The Top, Софийски фестивал на науката, Музейко, Panda Labs на WWF, Bulgaria Wants You и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com