Kaufland организира жива връзка с Антарктида

1066
Kaufland организира жива връзка с Антарктида
Снимка: Кауфланд

Kaufland България организира видеоконферентен разговор между част от учените от 32-рата Българска антарктическа експедиция и финалистите в програма PandaLabs на WWF България. Повече от час и половина младежите задаваха въпросите си към българските полярници, сред които бяха проф. Елиза Узунова, доц. д-р Ралица Христова и капитанът на българския научнозизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ – кап. Николай Данаилов.

Учените и капитанът запознаха подробно младежите с проектите си и целите на престоя им на о. Ливингстън, както и със спецификите на Южния океан и с особеностите на морските обитатели в акваторията на българската база. Младежите разпитаха подробно освен за развитието на проектите, така и за ежедневието на участниците в експедицията.

„Щастливи сме, че пресичайки важни за нас социални проекти, продължаваме да изпълняваме мисията си да бъдем мост между младите хора, науката и бизнеса. Надяваме се, че чрез тази уникална възможност за директна връзка с Антарктида, сме вдъхновили младите хора да мечтаят смело“, коментира събитието Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Срещата се реализира със съдействието на Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания. Kaufland България е стратегически партньор на българските антарктически експедиции от 2023 г. в контекста на климатичната си стратегия и в подкрепа на изследванията за климата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com