Кметът на Кърджали: Инситуциите не са овладели бедствието

14303
Кметът на Кърджали: Инситуциите не са овладели бедствието
Снимка: БГНЕС

Щом дни наред след снежното бедствие все още има населени места без достъп до тях, това означава, че институциите не са успели да овладеят ситуацията. Това заяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пред "Фокус".

Той съобщи, че към настоящия момент в общината има три населени места без електрозахранване – селата Кобиляне, Велишане и Воловарци.

Водоподаването в Кърджали е възстановено

Водата трябва да е достигнала до домовете на хората в Кърджали и напълнила резервоарите и на останалите населени места. "Както бяхме ...

“Към настоящия момент проблеми създава язовир, който се намира до Черешица и е с повишено ниво на водния обем. Проблеми създават и свлачищата, които в община Кърджали са най-много от цяла България”, обясни инж. Азис. Той добави, че свлачищата застрашават село Сипей. „На всички семейства, които според експерти трябва да напуснат домовете си поради риск за живота им, са предоставени общински жилища“, разясни кметът.

Инж. Азис каза още, че се очаква активизиране на още свлачища в община Кърджали. Той добави, че водоподаването по главния водопровод е възстановено, навсякъде в Кърджали има питейна вода. “Създадохме добра организация, още при възникването на аварията. Нито една детска градина или училище в града не усетиха, че има проблем с водата“, обясни кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали