Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата

26086
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Снимка: Thinkstock

Семейството беше отричано дълго. Сега отново е поставено на пиедестал, но в крайна сметка, за да го има толкова хилядолетия, това не е случайно. Това каза пред БГНЕС психологът Ани Владимирова. Според нея колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата.

"По пътя на логиката един кораб отива все по-надълбоко и на далеч в морето, когато е сигурен, че има бряг, на когото да се върне. Така е и със самолета – той винаги ще излезе по-далеч от базата, ако има къде да кацне. Същото е и при хората. Семейството е като пристанище, в което да се скриеш, където да те приемат, да те обичат, да те одобряват. Когато знаеш, че имаш гръб, тогава е много по-лесно да отидеш сред непознатите и изпитанията", убедена е Владимирова.

"Отрекохме семейството заради отчуждението срещу хората. Толкова трудно се оказа в един момент да даваме, че решихме, че е по-добре да живеем сами, за да не се похабяваме за някого. А всъщност ние не осъзнаваме, че давайки, получаваме много повече", обясни тя.

Според нея хората, които изпипват нещата до детайл опитват да контролират всичко. "За съжаление трябва да живееш 40-50 години, за да разбереш, че много малко работи можеш да контролираш в живота си. Най-добре организираните сватби свършват най-зле, защото всеки има своя фантазия в главата, а няма обща между двамата. И вместо те да градят и да решават заедно, всеки си дърпа към собствената концепция и това убива отношенията в двойката", каза още психоложката.

За нея бракът е една формалност. "Времето и животът показват дали хората са един за друг. Традицията е безкрайно хубаво нещо, защото тя е една сигурна рецепта. Тя дава усещане за удовлетворение и стабилност. За съжаление станахме крайни индивидуалисти. Няма да коментирам изминалия строй, в който не се ходеше на черква, жената не трябваше да е домакиня. Това до известна степен осакати усещането за семейство. Сега се опитваме да възкресим един мъртвец, който направихме всичко възможно да убием през последните 40 години. Но все пак традициите са много по-силни от всяко време, през което се минава. Аз съм убедена, че те се завръщат", каза Владимирова.

 

Галя Щърбева чака момиченце по Коледа

Галя Щърбева, водещата на новините по Нова телевизия, очаква първата й рожба да се появи на бял свят по коледните празници. Тя ще роди ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com