Командироват над 350 полицаи по морето за летния сезон

756
Командироват над 350 полицаи по морето за летния сезон
Снимка: БГНЕС

Над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната ще бъдат командировани в черноморските курорти. Освен това ще бъде отворен трафика от юг към Бургас и ще се  осигурят преводачи за някои от черноморските общини. Това са част от действията, които местните органи на реда предприемат с оглед осигуряването на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона. Те бяха представени от Калоян Калоянов, директор на Областна дирекция на МВР Бургас, по време на Форума "БГ Туризъм - Лято 2023", организиран от Българската телеграфна агенция в града.

Калоян Калоянов обяви, че от днес двете платна на контролно-пропускателния пункт при областта Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде ограничена. Така служителите на МВР, които ще продължат да присъстват там, ще осъществяват контрол кой и с каква цел преминава.

Криза за сезонни работници по морето

Криза за сезонни работници по Черноморието и тази година. Въпреки увеличението на заплатите, свободни позиции има, а обучени кадри - не...

"Надявам се да имате разбирането, че в крайна сметка сигурността на гражданите и на гостите на Бургас зависи от това кой преминава и с какви цели през въпросното КПП. Ако има затруднено придвижване, ще има и допълнителни мерки", каза Калоян Калоянов и допълни: "Факторът сигурност е един от най-важните за успешен туристически сезон. Чувството на спокойствие в гостите на курортите по Черноморското крайбрежие на област Бургас е наш приоритет".

В тази връзка за поредна година ще бъдат командировани служители на МВР от вътрешността на страната. "За целия сезон те ще са общо 355 човека, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани служители", заяви той.

Калоян Калоянов благодари на представителите от местната власт в общините Несебър, Приморско и Созопол, които за поредна година подпомагат командироването на служители от вътрешността. Към настоящия момент такава подкрепа нямаме за Поморие и Царево, но с оглед отговорностите, които имаме, сме предвидили служители, които ще подпомогнат местните колеги по места, каза той. Командированите служители ще са по различни направления на дейност. Основно са униформени служители, които пристигат с техника.

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се преговори и за евентуални съвместни дейности през летния сезон със служители на полицията от Германия, както и от Великобритания.

Илин Димитров: Очакваме летния сезон да надмине 2019 г.

Подсигурихме успешен летен сезон 2023 г., като очакваният ръст е от около 5 на сто спрямо предковидната 2019 г. Това написа във Фейсбук...

Осигурени са и преводачи, като за Община Несебър те са пет на брой, а езиците, които владеят са английски, немски и руски. В останалите общините служителите на МВР водят разговори с представители на туроператорски фирми и различни сдружения, за да ползват техните услуги, когато се наложи, допълни Калоян Калоянов.

"Ще положим усилия за това да има един много спокоен туристически сезон, който по наши очаквания ще е по-активен от предходните няколко години", заяви директорът на Областната дирекция на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 16 май 2024 г.

Адмирал Емил Евтимов с висок френски орден: Трябва да продължим подкрепата за Украйна

Гигантско задръстване на изхода за АМ "Тракия"

Георги Ангелов: Срещу България, като част от Европейския съюз, се води специална психологическа операция (ВИДЕО)

Фестивалът "Да поЧетем" ни кани да празнуваме 24 май на най-литературното място в София

41 младежи от шестия сезон на Mentor the Young се включиха в бизнес симулация в Kaufland

Отново: Гладкото събиране на тол такси се отлага

Румен Радев награди изявени дейци на образованието, науката, културата и изкуството

Времето утре - 17 май 2024 г.

Адмирал Ефтимов: Наред с помощта за Украйна, трябва да възстановим запасите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com