Коментар №2 на седмицата: Как се прави издирване, ако Борисов беше премиер - в шест фази

3448
Коментар №2 на седмицата: Как се прави издирване, ако Борисов беше премиер - в шест фази

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 7000 ваши прочитания в Actualno.com.


За радост на всички, и заради изключителната работа на доброволците, които направиха максимума, за да открият изгубеното момче, Александър беше открит и в момента се възстановява повече от успешно. През цялото време въображението на криминалисти, пишман криминалисти и жълти медии отвеждаше към далеч по-мрачни сценарии, които се движеха на ръба между стандартни врели-некипели на врачки и предположения от друг тип, които тук ще си спестим от чувство за благоприличие. Но въображението ни трудно може да се удържи да тръгне по още една посока: какво би станало ако Борисов бе премиер по време на някоя подобна акция? Не че не сме го виждали - можем просто да си го припомним.

Фаза 1

Въпреки хилядите доброволци, на екран по три пъти дневно се появява самият той: премиерът Борисов. Този път не е готов да се кара на мисирките, понеже разбира, че в момента са силно необходими служители по мащабна имиджова акция, за която се знае, че образът на Борисов и метафоричния образ на спасението трябва да се слеят в едно.  

Фаза 2 

Борисов и Пи Ар Севи активират едно от най-силните си оръжия - лайвстриймът. В живите включвания попадате на впечатляващ микс от спасителна мощ, политически изказвания и - това винаги е на шеста минута и 20-та секунда - нещо за Началника. Обичайно, намират се и добри възрастни хора, които да се позавъртят около премиера и му благодарят за усилията. В случай, че не му благодарят, той има план Б - да помоли третата възраст да му каже "Добре е" - така, както бе направил навремето. Всичко върви добре. 

Фаза 3

Настъпва моментът, в който загрижеността към съдбата на момчето и медийното внимание за достигнали своя пик. Точно в този ден Борисов успява да свърши немислимото - да се появи в трите сутрешни блока едновременно, въпреки тяхното съвпадение и това да изглежда толкова естествено, колкото ставаше само в онези златни и хронологично наситени времена. 

Фаза 4 

Соломон Паси и Плевнелиев са излъчени като представители на контактна група, която в случай на намирането на момчето, да го обяви като успех на евроатлантическа задруга. По-късно ще научите подробностите от двойната автобиография, която ще издадат. 

Фаза 5

Става все по-трудно човек да получи информация от търсещите детето лица. Причината: информацията ревниво трябва да бъде предавана или от Борисов, или от никой друг, тъй като спасението може да е многолюдно, но ореолът винаги само един и персонален. 

Фаза 6

Момчето е открито, съобщава премиерът Борисов. Зад него са строени двамата доброволци, които са го намерили. Борисов им дава думата, но само ако двамата са точно от двете му страни, докато не стане пределно ясно, че техните нечовешки усилия и жертвоготовност не биха били възможни без неговия окуражаващ и окриляващ патронаж.  

А вие вече знаете добре като кого иска да стане момчето като порасне.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...