Красиви плажове и прекрасна природа в Албания за началото на лятото

4668
Красиви плажове и прекрасна природа в Албания за началото на лятото
Снимка: А1

Лятото наближава с бързи стъпки, въпреки дъждовете, които се опитват да измият желанието ни за приключения и емоции под жаркото слънце. Мнозина вече трескаво търсят избавление от сезонното предизвикателство и планират как да оползотворят свободното време през настъпващото лято, дори и за по-кратък период от няколко дни. Веднага се досещаме за съседната ни Гърция, но защо да не направим нещо различно тази година?

Албания е близка и достъпна дестинация, която ще ни отведе в свят на красиви плажове, богата култура и живописна природа, които заслужават да поставят вълнуващ старт на лятото. Гостоприемството, кухнята и атмосферата на тази страна ще ни напомнят за Гърция, особено в южните части, където двете държави граничат. Почивката ви може да излезе изгодно, благодарение на това, че може да пътувате до нея по няколко начина – с кола, автобус или с директен полет.

Част от подготовката на всяко приключение зад граница включва избора на по-добри условия за роуминг, за да останем добре свързани и да споделяме своите незабравими моменти. Клиентите на А1 ще могат да се насладят на специални условия при посещение в Албания, чрез иновативния план Roaming Revolution в Зона 3 срещу дневна такса 9,99 лв. С този роуминг план може да провеждате разговори с всички близки в България само за 0,59 лв. на минута и ще разполагате с 500 MB данни на ден, с които да сърфирате и споделяте най-забавните моменти от всичко, което тази дестинация може да ви предложи.

Албания ще ви посрещне с добре дошли на място, в което се преплитат магията на безкрайното тюркоазено море и мистерията на планинските масиви. Държавата има богата история, уникална култура и неподражаема красота, които заслужават нужното внимание и време, за да бъдат преживени с наслада.

Красивите плажове на Албания ще ви омагьосат с фин, бял пясък и топли, кристално чисти води. Нашите препоръчани места по албанското крайбрежие, които да посетите, са Ксамил, Дуръс и Саранда. Разходете се по дългите плажове на най-древния град в страната и бивша нейна столица - Дуръс, докоснете до екзотиката на Ксамил с цели 12 плажа в закътани заливи или се насочете към курорта, наречен „градът на слънцето“ – всеки избор гарантирано ще даде летящ старт на вашето лято.

Ако планината е вашето по-силно влечение и сте жадни да изпитате природната красота на Албания – не пропускайте да посетите националния парк Люра, който ще ви отведе на незабравимо пътешествие, пълно с изумителни гледки, реки и водопади. За да преживеете богатата култура на страната – отидете в град Берат, който е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Дестинацията е и рай за кулинарните пътешественици. Когато сте в Албания, не забравяйте да опитате националното ястие на страната - Tavë kosi - вкусна запеканка от агнешко месо и кисело мляко. Не пропускайте да опитате и Бюрек – солено изделие от тесто с пълнеж от сирене, спанак или месо, което обикновено се консумира като бърза закуска. Опитайте най-пресните морски дарове по крайбрежието, като октопод на скара или пържени калмари, съчетани с традиционния албански хляб. Накрая задоволете желанието си за сладко с баклава - богат и сладък сладкиш, приготвен от слоеве тесто, ядки и меден сироп, който обикновено се сервира с чаша силно албанско кафе

Каквото и да изберете, тази скрита перла на Балканите ще ви разкрие своята красота и ще ви плени със своята магия. С плана Roaming Revolution от А1, дестинациите по света са разделени условно на 5 зони. Към която и да се насочите това лято, гарантирано ще бъдете винаги свързани с любимите си хора, за да разказвате по всяко време за вашите приключения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com